Adem Evcil

Adem Evcil

Tüm yazıları

ALLAH BAYRAĞIMIZI İNDİRTMESİN, EZANIMIZI DİNDİRTMESİN

21 Mayıs 2020

İnsanları birbirlerine bağlayan gözle görülmeyen, bazen duyulan bazense hissedilen milli ve manevi değerler vardır. Bu değerler o toplumun olmazsa olmazıdır.

Yüce Türk Milletinin binlerce yıldır uğruna can alıp can verdiği Allah, vatan, bayrak, din, ezan milletimizle özdeşleşmiş şeref nişanemiz olarak ilelebet muhafaza edilecektir. İzmir'de vuku bulan elim hadise şu mübarek günlerde yüreğimizi kanatmış, kutsalımıza el uzatmıştır. Üzülerek görmekteyiz ki hainlere korona bile gem vuramamış, bu alçak zihniyeti durduramamıştır.

Minarelerden okutulan marşın hangi zihniyetin ürünü olduğu aşikardır. Maksatları bellidir. Buldukları ilk fırsatta harekete geçmeleri olasıdır. Bu iğrenç olayın failleri bir an önce bulunup hakettikleri ceza misli ile verilmelidir. Ezanı Muhammediye uzanan eller kırılmalı, diller kesilmeli, gözler oyulmalıdır. Ezan kulu rabbiyle buluşturan ilahi bir çağrıdır. Müslümanlığın sembolüdür. Bize düşen değerlerimizi ne pahasına olursa olsun korumak, gelecek nesillere aktarmaktır. İşte 5 vakit minarelerden dinlediğimiz o ilahi davetin manası...

Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) (4 kere), "Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah" (Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur) (2 kere), "Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah" (Şahitlik ederim ki Muhammed Allah'ın elçisidir) (2 kere), "Hayye ale's-salâh" (Haydi namaza) (2 kere), "Hayye ale'l-felâh" (Haydi kurtuluşa) (2 kere), "As-salatu hayrun mine'n nevm" (Namaz uykudan hayırlıdır) (2 kere), (Sadece sabah ezanında), "Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) (2 kere), "Lâ ilâhe İllAllah" (Allah'tan başka ilâh yoktur) (1 kere).

Yüce Allah hepimizi dinine sahip çıkanlardan eylesin.

2 yorum yapılmış

  • Cemil TOPSAN 23 Mayıs 2020 - 10:13
    Yüreğine sağlık REİS baş tacısın Saygılar
  • Tekgerçek 25 Mayıs 2020 - 19:03
    Bu tür fitnelere, uyanık olup baştan fırsat verilmemeli. Evet derhal bulunup yargının önüne çıkarılmalı. Amaç fitne,provokasyon,bölücülük. Bu tür beyni yıkanmış zihniyetlerin oyununu görmek lazım. Sakin olup,etraflıca değerlendirip ölmek lazım. Oyuna,gaza gelmeyelim...

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.