Kamuya 11 bin 169 personel alımı yapılacak

23 kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanlarına göre kamuya toplamda 11.169 memur, işçi ve personel alımı yapılacak.

Kamuya 11 bin 169 personel alımı yapılacak
4 Nisan 2024

En geç Mayıs ayına kadar sürecek personel alımı başvuruları için mühendis, uzman yardımcısı, polis, büro personeli, teknisyen gibi pozisyonlara binlerce memur alımı yapılacak. 

İşte detaylar…

23 KAMU KURUMU PERSONEL ALIMI YAPACAK

23 kamu kuruluşu toplamda 11.169 personel alımı yapacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eti Maden, TTK, Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı, YÖK, Türkiye Ulusal Ajansı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı, Selçuk Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜBİTAK, Rekabet Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Muş Alparslan Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Emniyet Genel Müdürü personel alımı ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Personel alımı için son başvuru tarihleri, alınacak kadrolar sıralandı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 1276 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı yazılı ve sözlü sınavla 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alacak.

Gelir Uzman Yardımcısı başvuruları, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayıp, 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'da sona erecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacak.

Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki "Online Sınav Sistemi"ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 6 – 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında 1 adet Uzman Personel ve 2 adet Destek Personeli pozisyonu için Giriş Sınavı; 1 adet Uzman Personel pozisyonu için ise Seçme Sınavı yapılacak.

Başvurular https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden en geç 18 Nisan 2024 günü sonuna kadar yapılabilecek.

ETİ MADEN 218 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sürekli işçi ve memur istihdamı kapsamında İŞKUR ve ÖSYM üzerinden personel alacak. Eskişehir'deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'ne 162, Balıkesir'deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü'ne de 56 olmak üzere 218 yeni istihdam sağlanacak.

TTK 46 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına Zonguldak'ta görevlendirilmek üzere, yarışma sınavı ile 8. dereceden 2 Müfettiş Yardımcısı alacak.

15 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK) 2023 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde Zonguldak İş Kurumu aracılığı ile toplam 44 nitelikli işçi alımı yapacak.

İlan bitimi sonucunda başvuran adaylar arasından işe alınacak işçileri tespit etmek amacıyla elektronik kura çekimi yapılacak.

16 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 22 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

JANDARMA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 31 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Jandarma Sahil Güvenlik Akdeniz Onarım Destek Komutanlığı (Akdeniz/MERSİN) işyerinde istihdam edilmek üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla 31 sürekli işçi alımı yapacak.

1 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

YÖK 16 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kıdemli Yazılım Mimarı, Kıdemli Bilişim Uzmanı, Bilişim Uzmanı, Çözümleyici, Programcı pozisyonları için 16 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

22 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI 96 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığının ilgili kuruluşu Türkiye Ulusal Ajansı sözlü olarak gerçekleştirilecek giriş sınavı ile çeşitli unvanlarda 96 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

18 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin kalkınması ve gelişmesinde vazifelendirilecek seyahat engeli olmayan 2 uzman personel alımı yapacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının merkezi Isparta ili olup ajansın faaliyet alanları Antalya, Burdur ve Isparta illeridir. Sınavda başarılı olanlar Ajans Genel Sekreterliğinin uygun göreceği bu illerin birinde çalışacak.

1 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 19 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

DİCLE KALKINMA AJANSI 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde çalıştırılmak üzere 2 uzman personel alımı yapacak.

25 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 45 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü; Büro Personeli, Destek Personeli (Temizlik), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Diyetisyen, Mühendis (Bilgisayar) ve Sağlık Teknikeri (Tıbbi Görüntüleme) pozisyonları için 45 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

25 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 3 BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü; Ağ Yönetim Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Yazılım Önyüz Geliştirme Uzmanı pozisyonları için 3 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

26 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 17 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ 55 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Büro Personeli, Spor Uzmanı, Tekniker (Çevre, Kimya, Bilgisayar), Teknisyen (Elektrik-Elektronik, İnşaat, Bilişim, Mobilya), Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar, Ağız ve Diş Sağlığı) pozisyonları için 55 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

29 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 19 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Sağlık Teknikeri ve Programcı pozisyonları için sözleşmeli personel alımı yapacak.

29 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurular 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 69 İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 2 tarama uzmanı (kaptan), 2 tarama uzman yardımcısı, 7 sınırlı kaptan, 43 usta gemici, 2 gemi elektrikçisi, 10 yağcı ve 3 gemi aşçısı olmak üzere 69 işçi alınacak.

Adayların başvuracağı unvan için gerekli belge ve hizmet şartını taşıması gerekecek.

Başvurular, 5 Nisan'a kadar Türkiye İş Kurumunun internet sitesi üzerinden alınacak.

Başvuruların ardından İŞKUR tarafından Bakanlığa gönderilecek listede yer alan adaylardan gerekli evraklar talep edilecek. Evrak incelemesi sonucunda şartları sağlayan adaylar arasından noter kura çekilişiyle açık iş sayısının dört katı kadar asıl ve yedek aday belirlenecek.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılacak adaylara ait noter kura çekilişi 6 Mayıs'ta Bakanlığın merkez kampüsünde gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin tüm duyurular Bakanlığın internet sitesinden (www.uab.gov.tr/duyurular) yayımlanacak.

TÜBİTAK 11 PERSONEL ALIMI YAPACAK

TÜBİTAK, Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) bünyesinde görev yapmak üzere 11 araştırmacı alacak. Kurumun konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, araştırmacı hizmet grubunda görev alacak 11 proje personeli kadrosu için başvurular 25 Nisan'a kadar yapılabilecek. İstihdam edilecek personel, TÜBİTAK UME'nin Gebze'deki birimlerinde görevlendirilecek.

Başvurular için gerekli koşullar ve süreçler kurumun internet sayfası (www.tubitak.gov.tr) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumunun internet sayfalarında yer alıyor.

Başvurular TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi (https://kariyer.tubitak.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecek.

REKABET KURUMU 25 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Rekabet Kurumu, 12'si genel, 10'u iktisat, 3'ü bilişim kadrosunda olmak üzere toplam 25 rekabet uzman yardımcısı alacak.

Sınava katılacak her aday, tek kadroya başvurabilecek. Adaylar 5 Nisan-5 Mayıs arasında e-Devlet'ten Rekabet Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden başvuru yapabilecek.

Sınavlar yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1.608 PERSONEL ALIMI YAPACAK

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere avukat, arşiv uzmanı, büro personeli, mimar, mühendis (Elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, harita, yazılım, inşaat), tekniker (mühendis, inşaat, elektrik-elektronik), teknisyen (sıhhi tesisat, klima, marangoz), destek personeli (Şoför, temizlik görevlisi, aşçı, aşçı yardımcısı, kaloriferci, garson) pozisyonları için 1608 adet 4/B sözleşmeli personel alımı yapacak.

22 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU 15 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında açık bulunan 8. ve 9. dereceli kadrolarda görev yapmak üzere; 15 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı kadrosu için, 2022 ve 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 23 Haziran 2024 tarihinde yazılı sınav yapılacak.

Her grup için başvuruda bulunan adaylardan, KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen boş kadro sayısının 20 katı kadar aday, yazılı sınava çağırılacaktır. Yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da yazılı sınava çağrılacak.

6 Mayıs 2024 tarihinde başlayan başvurular 24 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü büro personeli pozisyonunda istihdam edilmek üzere 2022 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle 2 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

2 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 16 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

KGK 18 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nda genel idare hizmetleri sınıfında bulunan 9 uncu dereceli uzman yardımcısı kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak 13 adet uzman yardımcısı Ankara ilinde ve 5 adet uzman yardımcısı İstanbul ilinde istihdam edilmek üzere toplam 18 kişilik aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacak.

2 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 14 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 42 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü lisans, ön lisans ve ortaöğretim için 2022 yılı KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın toplam 42 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

2 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 17 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ 11 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü; büro personeli, teknisyen, destek personeli (Bahçıvan), koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 11 sözleşmeli personel alımı yapacak.

3 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 17 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

TÜRKİYE ENERJİ, NÜKLEER VE MADEN ARAŞTIRMA KURUMU 76 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ankara ve İstanbul'da yer alan yerleşkeleri için Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Mühendis, Fizikçi, Kimyager, Tekniker, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli (Aşçı Yardımcısı, Temizlik, Bulaşıkçı) pozisyonlarına toplamda 76 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

22 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 29 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7500 POLİS MEMUR ALIMI YAPACAK

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu 6 bin erkek, 1500 kadın olmak üzere 7 bin 500 öğrencinin alınmasına yönelik ön başvuru süresi başladı.

Adaylar, "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-Devlet şifresiyle girip ön başvurularını yapabilecek.

Merkezlere, 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan alanlar arasından Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu 6 bin erkek, 1500 kadın olmak üzere 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.

Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları bu hükme istinaden ön başvurularını yaparken sınav ücreti ödemeyecek. 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacak.

Sınavlarda başarılı olarak polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Polis Memuru atamaları yapılacak.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.