Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

SAHTEKÂRLAR

6 Mart 2022

DAHA önce de bu konuya parmak basmış ve sahtekârlar ülkesi olduğumuzu söylemiştim. Üzerine alınanlar oldu. Hatta mahkemeye verenler de çıktı. Sayın Milletvekillerimiz üzerine alınmıştı en çok da.

Geçmişte yazdığım bir yazı da demiştim ki ve bu gün tekrar bir kez daha söylüyorum ki,

Bu milletin sahtekârı çok ve o sahtekârların PKK’dan farkı yok. Hatta ve hatta verdikleri zarar PKK’dan bile fazla. Özetle diyorum ki, yediğimiz içtiğimiz sahte, çünkü insanımız sahtekâr. Hani hep meclise seçip gönderdiklerimizi sahtekârlıkla suçluyoruz ya, asil biziz milletvekilleri adı üzerine vekil. Dolayısı ile biz sahtekâr olunca da, doğal olarak başımıza hep sahtekâr seçiyoruz.

İşçisinden memuruna, Patronundan çalışanına, sanatçısından topçusuna, gazetecisinden şoförüne, şehirlisinden köylüsüne kadar teker teker ne kadar sahtekâr olduğumuzu yazmayacağım ama yediğimizin sahte, içtiğimizin sahte, giydiğimizin sahte olduğunu hepimiz biliyoruz ve şikayet ediyoruz. Dolayısı ile sahtekârlıkla yoğrulmuş bir millet olarak, aşklarımızın da sahte olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu konuyu neden yeniden gündeme getirdim?

Pazar günü (06.Mart.2022) Rotary Kulübünün Uluslar arası Kısa Film Lansmanı için kahvaltıda bazı gazeteci arkadaşlar ve Rotaryenler ile bir araya geldik. Toplantının bir bölümüne Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’da bizlerle birlikte oldu. Sohbet sırasında söyledikleri karşısında şaşkına döndüm ve duyduklarım karşısında küçük dilimi yutacak gibi oldum.

Düşünsenize Bolu’da 30 bin konut hala daha soba kullanıyormuş. Topu topu 20 konut kaloriferli görünüyormuş. Gerçi bu rakam bu günlerde 1600 civarına çıkmış. Emlak vergisini daha az verebilmek için, konutunu sobalı göstermek de neyin nesi. Müteahhitten Ultra Lüks diye daire alıyorsun, oysa o dairenin Bolu Belediyesinde kaydı sobalı ev. Ve o oturup devleti kandırmanın keyfinin yaşamaya çalışıyorsun. Oysa o evde niye mutlu olmadığını bir düşünse çözümü bulacak. O evde vergisi kaçırıp oturuyor lakin kul hakkı denilen kavramı unutuyor.

Yazıklar olsun, zalimler ve sahtekârlar için yaşasın cehennem.

1 yorum yapılmış

  • vatandas ali7 Mart 2022 - 20:38
    o insaata yapi ruhsati verenler, iskan ruhsati verenler kimler acaba. amerika vermiyor sanirim bu ruhsatlari. bizim ulkede en bozuk durum denetimsizlik

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.