Avukat Yüksel Gültekin, "Bu belediyeyle, bu ailenin otelleri arasındaki ilişkilerin ortaya çıkması lazım"

Grand Kartal Otel yangınına ilişkin devam eden duruşmanın verilen ara kararın ardından yangında 8 aile ferdini kaybetmiş olan Yüksel Gültekin, "Bu belediyeyle, bu ailenin otelleri arasındaki ilişkilerin ortaya çıkması lazım" dedi.

Avukat Yüksel Gültekin,
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu'daki Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın 10. gününde mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Heyet, 18 sanığın tutukluluk halinin devamına, daha önce ev hapsinde bulunan itfaiye eri İrfan Acar'ın tutuklanmasına, tutuklu sanıklardan aşçı yardımcısı Faysal Yaver'in ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan İbrahim Polat, İsmail Karagöz, Yiğithan Burak Çetin ve Ali Ağaoğlu hakkında da 4 ay ev hapsi kararı verildi. Duruşma 22 Eylül'e ertelendi.

Duruşma salonu çıkışında yangın faciasında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, açıklamalarda bulundu.

"Belediye başkanı bu otelde konaklamış mıdır?"

Bolu Belediyesi'nin ihmalinin olduğunu dile getiren Yüksel Gültekin, "Bakın, burada bir çürümüşlük var. Yalnızca para ışığına bürünmüş ailelerin çürümüşlüğü değil; İl Özel İdaresi'nin sorumluluğu da var. 13 Aralık'ta müracaat ediliyor deniyor ama sonra 13 Ocak'a çekiliyor. Kayıtlar sonradan düzeltiliyor. Bu aşamada denetime gidiliyor. Belediyenin inanılmaz bir ihmali söz konusu. On kriter üzerinden dokuzunun eksik olduğu tespit ediliyor. Yani neredeyse kibriti çaksanız alev alacak bir pozisyonda otel. Ama bundan sonraki devriye kim giriyor? Kimler karar veriyor? Basit bir itfaiye eri mi? O gün izinli olduğunu söyleyen itfaiye müdürü mü? ‘Ben evraklara bakmam, şefim baksın' diyen belediye başkan yardımcısı mı? Ben bu meselede bu kişilerin karar verici olamayacağını düşünüyorum. Bu mesele kesinlikle savcılık tarafından derinleştirilmeli. Biz de derinleştireceğiz. 

Bu belediyeyle, bu ailenin otelleri arasındaki ilişkilerin ortaya çıkması lazım. Belediye başkanı bu otelde konaklamış mıdır? Belediye organizasyonları burada yapılmış mıdır? Bu organizasyonlar gerçek değerinin altında mı fiyatlandırılmıştır? Bu belediye meselesi çok önemli. Yerel yönetimlerle ilgili kısmı basit açıklamalarla geçiştirilebilecek bir konu değil. Maalesef bugüne kadar bu meselede belediye başkanı ortada yok. Şehrin belediye başkanı bir kere bile duruşmaya gelmedi. Basında kuşlar ve böceklerle ilgili demeçlerini görüyoruz ama böyle bir faciada ortada yok. Şehrimde, dünya çapında bir felaket yaşanmışken burada olmayacaksa nerede olacak? Bu olayda pis kokular geliyor burnumuza. Bu meselenin aydınlatılacağına olan inancım tam. Hadise derinleşecektir. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları hakkında da konuşmak istiyorum. Bu bürokratlar soruşturmalara izin vermemişlerdir. Çalışma Bakanlığı altı aydır dosyayı oyalamaktadır. Çok açık ve net söylüyorum; ben bu ülkeyi merhametli, adil ve güzel yürekli insanların yönettiğine inanıyorum. Bütün mesele, bu olayın Cumhurbaşkanı ve danışmanları tarafından henüz duyulmamış olmasıdır. Ama duyulduğu anda, Gazze'deki, Suriye'deki çocuklar için gözyaşı döken Cumhurbaşkanımızın, bizim 78 evladımızın diri diri yanmasına müsaade etmeyeceğine, sorumlular hakkında gerekli adımları atacağına inanıyorum. Hiç şüphem yok. Allah izin verirse, 22 Eylül'de yalnızca içerideki katil şebekesi değil, onları koruyan bürokratlar da, Turizm ve Çalışma Bakanlığı bürokratları da, idarenin diğer temsilcileri de içeride olacak. Soruşturmalar sürüyor, çok hızlı gelişmeler olacak" diye konuştu.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.