Vatandaş ormandan kova kova topladı, pazarda kilosu 400 liradan satıldı

Bolu’da yağışların ardından ormanlarda mantar bereketi yaşanıyor. Vatandaşların kova kova topladığı kanlıca mantarı, pazarda kilosu 400 liradan alıcı buldu.

Vatandaş ormandan kova kova topladı, pazarda kilosu 400 liradan satıldı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da geçtiğimiz hafta etkili olan yağışların ardından ormanlarda mantar sezonu başladı. Sabahın erken saatlerinde ormanlık alanlara giden vatandaşlar, sepetlerini doldurdukları mantarları İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarında satışa sundu. Pazarda kilosu 400 liradan satılan kanlıca mantarı büyük ilgi görürken, diğer türler de tezgâhlardaki yerini aldı.

Söbelen mantarı 250, ağaç mantarı 200, karemel kadunu 250, kokulu mantar 150, mıntırık 300, kayışkıran ise 150 liradan satıldı.

“Kanlıcaya vatandaş çok rağbet gösteriyor”

Çukurören köyünde yaşayan Hamide Çetinkaya, kanlıca mantarına olan ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Çetinkaya, “Köyün kenarlarına gidiyoruz. Orman yakın, oradan topluyoruz. Havanın durumuna göre, yağmur yağar ve hava ısınırsa daha fazla mantar çıkar. Kanlıcaya vatandaş çok rağbet gösteriyor. Benim en sevdiğim mantar, ‘kara malgudun’ dediğimiz mantar. Etle başa baş gider ama o çok bulunmadığı için burada satmıyoruz” dedi.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.