Bolu’da yaşayan Başaran ailesi, bayram ziyareti için Adana’ya gönderdikleri 16 yaşındaki kızları Ayşe Başaran’dan günlerdir haber alamıyor. Aile, kızlarının alıkonulduğunu iddia ederek sorumlular hakkında şikayetçi oldu.
Edinilen bilgilere göre olay 15 Mart tarihinde meydana geldi. Başaran ailesi, çocukları Ayşe, Furkan ve Tuğba Başaran’ı bayram ziyareti için Adana’da yaşayan babaanneleri ve dedelerinin yanına gönderdi. Üç kardeşin 13 Mart’ta Bolu Otogarı’ndan otobüse binerek Adana’ya gittikleri öğrenildi.
İddiaya göre 16 yaşındaki Ayşe Başaran, yaklaşık 15 gün önce sosyal medya üzerinden tanıştığı A.S. (15) ile görüşmeye başladı. Bayram ziyareti sırasında Ayşe’nin arkadaşını iftara davet ettiği, iftar sırasında birlikte lavaboya giden iki kızın daha sonra “bakkala gidiyoruz” diyerek evden ayrıldığı ve bir daha geri dönmediği öne sürüldü.
Aile, kızlarına ulaşamayınca A.S.’nin annesiyle irtibata geçti. Ancak annenin, Ayşe’nin Adana’nın Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Gülbahçesi civarına bırakıldığını söylediği iddia edildi. Aile ise kızlarının neden babaannesine teslim edilmediğini sorguladı.
Kızlarının kaçırıldığını öne süren baba Ahmet Başaran, “Kızımın başına ne geldi bilmiyoruz. Bu yüzden herkesten şikayetçiyim. Kızımın hayatından endişe ediyorum” dedi.
Anne Şencan Başaran ise gözyaşları içinde kızına ulaşmak istediklerini belirterek, “Ben kızımın canından da endişeliyim. Bir an önce bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Başaran ailesinin, A.S. ve annesi hakkında şikayetçi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili başlatılan sürecin sürdüğü bildirildi.
