Yukarı Çarşı baştan aşağı değişecek

Yukarı Çarşı baştan aşağı değişecek
14 Mayıs 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2021 yılının en çok proje üretecekleri bir yıl olacağını belirterek bu yıl yapmayı planladıkları projelerini anlattı. Başkan Özcan, Yukarı Çarşı’nın çehresini değiştirerek baştan aşağı yenileneceğini söyledi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve geldiğinden bu zamana kadar 4 ayrı anket yaptırdığını ifade ederek, “Halkın iki sene sonunda güveni gittikçe artıyor. Oy vermeyecek insanlar bile benim başarılı olacağıma inanıyor. ‘Tanju Özcan başarısız olur’ diyenlerin oranı yüzde 4’e düştü. Yüzde 3’ü de siyasi nedenlerden dolayı bunu söylemiş. Son olarak da belediye çalışanları üzerinde bir anket yaptık. Belediye çalışanların yüzde 50’si iş disiplininin olmadığını söylüyor. Yüzde 25’i ise yeteri kadar performansını kullanamadığını söylemiş. Bazı müdürlere güven yüzde 90’larda bazı müdürlere ise yüzde 20 oranında. O arkadaşlarımızı uyardık. Bu yaz bazı müdürlere son bir fırsat verdim. ‘Ya kendinizi göstereceksiniz ya da sizlerle yollarımızı ayıracağız’ dedim. Bir çok müdürümüz yapacaklarını söyledikleri işlerini yaptılar.” İfadelerini kullandı.

“EN ÇOK PROJE ÜRETECEĞİMİZ YIL OLACAK”

“Pandemi çok etkilemezse bu yıl bizim en çok çalışma yapacağımız ve proje üreteceğimiz yıl olacak. İtfaiye binasını sıfırdan yapıyoruz. Kanal kapatma projemizi göreceksiniz. Organik ürünler pazarını kuruyoruz. Kompost tesisi yapıyoruz. Enerji yatırımlarımız var. Geçen dönemden kalan hiç kazma vurulmamış ileri derece biyolojik tesis vardı. Burayı da revize ettik. 70 milyon TL ve tamamlandı. Bitti denilen Karadere Tüneli’ne 25 milyon TL harcandı. Orman Bölge Müdürlüğünü yaptık. İş merkezinin yüzde 30’u tamamlandı. Sadece geçmiş dönemden kalan 140 milyonu aşan projeyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Kültür Merkezi inşaatına başlıyoruz. 2023’de Bolu’ya Türkiye’nin en güzel Kültür Merkezi’ni kazandıracağız. Bu yıl 100’üncü Yıl Cumhuriyet Bahçesi’nin ilk etabına başlamayı planlıyoruz. Bu yıl içinde 113 dönümlük kısmını hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

YUKARI ÇARŞI BAMBAŞKA GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Bolu’nun tarihi çarşısı Yukarı Çarşı’nın çehresini değiştireceklerini kaydeden Başkan Özcan, şunları söyledi:

“Yukarı Çarşı’yı baştan sona değiştiriyoruz. Yukarı Çarşı bambaşka bir görünüme kavuşacak. Işıklar konulacak, taşları değiştirilecek. Alt yapısı ve üst yapısı baştan aşağı değiştirilecek. Hepsini bu yıl içerisinde yapacağız. İddialı şekilde söylüyorum orası müthiş bir yer olacak. Yukarı Çarşı’nın hemen alt bölümünde yer alan geçmiş dönemde hazırlanan Bolu Adası projesinin ise yapılması zor görünüyor. Orada çok sayıda vatandaşımızı Bolu Adası yapacağız diye mağdur etmişiz.”

1 yorum yapılmış

  • Brevheart14 Mayıs 2021 - 21:18
    Hisar tepesi ne oldu kaldı orası pislikten çöplükten geçilmiyor ayyaşların yeri oldu ilk önce orayı bir yapın oy zamanı esnafları teker teker gezersiniz ama Bolumuza öyle bir yer hiç yakışmıyor birde D 100 den Boluya giriş yazık....

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.