Yakabayat köyünde yaşayanlar mezarlık için adeta seferberlik ilan etti

Bolu'nun Yakabayat Köyünde bulunan köy mezarlğı için köylüle seferber oldu. Yaklaşık 1 milyon TL para harcayarak köy mezarlığını ziyaret edilebir hale getirdiler. Bu hafta sonu Pazar günü mezarlığın açılışı yapılacak.

Yakabayat köyünde yaşayanlar mezarlık için adeta seferberlik ilan etti
13 Ekim 2023

Kurban bayramı arife günü ziyaret için gidilen mezarlığın otlar ve çalılarla dolu olması sebebi ile mezarlığa girilmemesinden yola çıkan köy halkı kolları sıvadı.

 Yakabayat köyünde ikamet edenler hemen bir mezarlık komitesi kurarak komitenin başına İsmail Öztürk'ü getirdiler. Köy halkı İsmail Öztürk'ün organizasyonunda hemen çalışmalara başladı ve köy mezarlığı için adeta seferberlik ilan edildi.

Bu Pazar günü açılışı yapılacak köy mezarlığı için tüm vatandaşları Yakabayat Köyünde mevlidi şerife davet eden İsmail Öztürk nasıl bir çalışma yaptıklarını anlattı. Öztürk, " Bolu Belediyesi görevlilerince ilk etapta mezarlık içi temizlenmiş, bundan esinlenerek köy halkını bir araya getirerek gönüllük esası ile mezarlık içindeki taşlar toplanmış , ağaçlar budanmış, gereksiz ağaçlar kesilerek girilebilir hale getirilmiştir. 

Tarafımızdan mezarlık komitesi kurularak çalışmalara başlanmış , projeler çizilmiş ve harekete geçilmiştir. Öncelikle mezarlık etrafının beton duvarlar ile çevrilerek, üzerlerinin demir çitlerle çevrilmesi, mezarlık içine 3 mt. Genişliğinde yol yapılması ve yanlara ladin ağaçlarının dikilmesi sağlanmıştır, en özeli köyümüzün  içme suyunun mezarlığa uzaklığı sebebi ile çeşme ihtiyacı 400 metre uzaklıktan su bulunmuş ve Bolu'da eşi benzeri az bulunan çeşme inşaa edilmiştir. 

Yaklaşık 2 ay gibi kısa sürede atalarımızın evi ve bizimde er yada geç gideceğimiz evimiz pırıl pırıl hale getirilmiştir.

Köyümüz halkı ve hayırseverler vesilesi ile bolu belediyemizinde büyük desteği ile bitirilmiştir. Tüm köy halkımız rahatlıkla mezarlığı ziyaret edip girilebilir ve dualarıyla atalarını anabilmektedir. Son olarak mezarlık içinde mevlid-i şeri f okutulacaktır. Emeği geçenlerden allah razı olsun" dedi.

Komite mezarlığın düzenlenmesi için yaklaşık 1 milyon TL para harcadı.

 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.