Vücudun sigorta sistemini o koruyor !

Vücudun sigorta sistemini o koruyor !
25 Ocak 2021

Enerji Tıbbı Uzmanı Emine Baran, vücudun sigorta sistemi konumunda bulunan bağışıklık sistemini korumak için sirke tüketiminin çok önemli olduğunu belirtti. Baran, sirke tüketimi ile ilgili önemli ayrıntıları, vatandaşlar ile paylaştı.

Özellikle salgın döneminde bağışıklık sisteminin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Uzmanlar da bağışıklık sistemini korumak için neredeyse her evde bulunan bazı besinlerle ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.Baran, "Besinler gibi duygularımızın da işlenip sindirilip dönüştüğü alan bağırsaklarımız, bedenimizin sigorta sistemidir. Sağlıklı bir bağırsak, güçlü bağışıklık sağladığı gibi bizim kim olduğumuza da karar verir" dedi.

“EN FAZLA BAĞIRSAKTA SALGILANIYOR”

Seratonin hormonunun en fazla salgılandığı yerin bağırsaklar olduğunu belirten Enerji Tıbbı Uzmanı Baran, “Bedende seratonin hormonunun en fazla salgılandığı yer bağırsaklarımız. Bir anlamda sağlıklı ve iyi işleyen bağırsaklar mutluluk kaynağı olurken, işlevi bozulmuş bir bağırsakta depresif ruh haline yol açabilir. İçimizdeki iyi ve kötünün kavgası bağırsaklarımızdaki iyi veya kötü huylu bakterileri beslememizle şekillenmektedir” diye konuştu.

Baran’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

“İşlenmiş gıda endüstriyel ürünler koruyucu maddeler, tutkal görevi yapan glüten, aşırı şeker bağırsak yapısını bozar kötü bakterileri besler. Doğal beslenme düzeni, bol su ve mucizevi sirke gibi fermente gıdalar ise bağırsaklarımızdaki iyi bakterileri besleyecektir.

KALP DAMAR RAHATSIZLIKLARINDA DA ETKİLİ

Tarihte savaşlarda antiseptik, kıtlıklarda gıda, soyluların güzellik unsuru ve hekimlerin ilaç terkibi olarak kullandığı sirke mucizesinin, günümüzde kullanım alanları da çeşitlendi. Enginar Geçmişten bugüne bilinen faydaları ile enginar sirkesi karaciğer, gilaburu sirkesi safra ve safra kanalı, böğürtlen kuşburnu gibi sirkelerin solunum yolu, tonsilit, ağız yaraları, diş eti çekilmeleri, alıç sirkesi ise kalp damar rahatsızlıklarında çok etkilidir.

KİLO VERMEYİ DE DESTEKLİYOR

Bunların yanı sıra limonun eklem ve Kas ağrıları, elma ve üzüm sirkesinin metabolizma hızlandırıp kilo vermeyi destekleyen ve sinir sistemi, kan kalitesi üzerinde etkileri bulunmaktadır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.