Verin Yukarı Çarşı'nın 2 buçuk Milyon TL'sini

Verin Yukarı Çarşı'nın 2 buçuk Milyon TL'sini
24 Haziran 2021

Yukarı Çarşı'da başlayan çalışmalarda kullanılmak üzere Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Fonu’ndan talep ettiği ve hakkı olan 2 buçuk milyon TL Vali Ahmet Ümit'in henüz onay vermemesi yüzünde kullanılamıyor. Zaten zor durumda olan esnaf Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın'dan destek beklerken onlarda olaya Fransız görünüyorlar.

Bolunun tarihi çarşısı Yukarı Çarşı'da Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından başlatılar tarihi arasta çalışmaları resmen başladı. Çalışmalar başlamadan önce ise Başkan Özcan tarafında yapılacak çalışmaların Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından ödenek alınabilmesi için Bolu Valiliğine resmi başvuruda bulundu. 

145 esnafı ilgilendiren ve bu çalışmalar için kullanılacak 2 buçuk milyon TL'lik bu ödenek henüz vali tarafından onaylanmadığı gibi onaylanacak gibide görünmüyor.

BU FON BİZİM HAKKIMIZ

Başkan Özcan, Kültür varlıkları fonundan faydalanmak istediklerini fakat Vali Ümit’in konuya sıcak bakmadığına işaret ederek; “Bizim Kültür Varlıkları fonumuz var. Kültür Varlıkları fonunun amacı bu tür tarihi çarşıların, tarihi eserlerin restorasyonunda, bakımında, onarımında kullanılmak üzere oluşturulan bir fon. Bu fon neden oluşur. Belediyelerin emlak vergilerinin %10’undan oluşur. Bu fona bizim 7 Milyon Türk Lirası borcumuz var. Ödememiş eski başkan. 1-2 yıl bende ödemedim. Borcun varken bir şey isteyemiyorsun. Ama yapılandırma kanunu çıktı ve borcumuzu yapılandırdık. Vatandaştan 2,5 Milyon Türk Lirasını da almayabiliriz. Artık borcumuz yapılandırıldığı için bu fondan faydalanma hakkımızda doğdu.  Konuyu Valimize şifahen anlattım. ‘Sayın Valim; Belediye bu parayı alırsa yapılandırmayı bozar gibi bir endişeniz varsa İller Bankasına yazalım. Garanti olsun. Biz muvaffakat edelim, siz yazın. Taksitlendirme tutarlarının da kaynağının kesilmesini muvaffakat ediyoruz diye yazalım. Siz kendinizi garantiye alın’ dedim. Ama baktım sıcak bakmıyor. Bunun üzerine bir yazı yazdım. Gerekçesini net bir şekilde anlattık. Bunu almak bizim hakkımız” ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDE DEVREYE GİRMİYOR

Pandemiden dolayı zor günler geçiren esnaf şayet bu 2 buçuk milyon gelmez ise çalışmalar için cebinden para ödeyecek. 145 Yukarı Çarşı esnafı Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın'ın kendilerine yardımcı olmalarını isterken bu 2 isimden henüz bir girişim gelmedi. 

 

3 yorum yapılmış

  • Bolulu25 Haziran 2021 - 09:08
    Sizlerde hiç Allah korkusu yokmu tam esnaf iş yapacak siz inşaat başlatıyorsunuz
  • Mehmet çavdar27 Haziran 2021 - 17:19
    Yukarı Çarşı daha 3 4 sene önce yapıldı paran yoksa ne acelenvar sen önce şu Kanal yolunu bi yap
  • dede29 Haziran 2021 - 02:22
    sapa sağlam kaldırımları parkeleri söküyorlar her yerde...yazık bu milletin paralarına...yap boz belediyeciliği...giden de gelen de aynı...

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.