VERDİĞİ KANLA 6 HASTA İYİLEŞECEK

VERDİĞİ KANLA 6 HASTA İYİLEŞECEK
27 Mayıs 2020

Bolu'da koronavirüs'ü ilk yenenlerden biri olan sağlık çalışanı Veysi Aktürk koronavirüs'ünden yoğun bakımda yatan ve entübe olan hastalara İmmün plazma (Donör) bağışında bulundu.

Refika Baysal Toplum Sağlık Merkezi’nde memur olarak çalışan Veysi Aktürk koronavirüs'e yakalanmış tedavi sürecini başarıyla tamamlayarak görevine geri dönmüştü.

Yaşadığı süreçte Bolu halkından da manevi olarak büyük destek gören Veysi Aktürk yaşadığı süreçle ilgili olarak da vatandaşlara sık sık neler yapmaları gerektiği konularında bilgiler vermişti.

Veysi Aktürk bağışçı olmak ve diğer hastalara yardımcı olmak için kan bağışında bulunmak istedi. Yapılan tetkikler ve araştırmalar neticesinde Aktürk'ün İmmün plazma (donör) bağışında bulunmasında bir engel olmadığı tespit edildi.

6 HASTAYA ŞİFA OLACAK

Hemen hastaneye müracaat eden Aktürk, bağışta bulundu. Verdiği kan ile 6 hastanın iyileşmesine katkıda bulunacak olan Veysi Aktürk, "Hamdolsun Koronavirüs tedavimden sonra sağlığıma kavuştum.Yapılan tetkikler ve araştırmalar neticesinde plazma kan (Donör) bağışı yapmama hiçbir engel olmadığını sevinçle öğrendim. Bu süreçte biz sağlık çalışanları canı pahasına mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Eğer bu mücadele yetmiyorsa; insanımızın hayatı için, canı için kanımıza da ihtiyaç varsa hiç düşünmeden vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu plazma kan nakli Korona'dan yoğun bakımda ve entübe olan toplamda 6 kardeşimizin canına can, hayatlarına hayat katacak ve iyileşmelerine vesile olacak. Unutmayın bizler sessiz savaşçılarız. Çok gururluyum bundan daha güzel birşey olamaz" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Leyla 31 Mayıs 2020 - 00:45
    Allah razı olsun

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.