Ülkücüler Allah sizlerden razı olsun

Ülkücüler Allah sizlerden razı olsun
28 Şubat 2023

Asrın felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren teyakkuza geçen Bolu Ülkü Ocakları gece gündüz bu aziz millete hizmet etmeye başladı. Cihan Özkalem başkanlığında ki Bolu'da ki ülkücüler ilk andan itibaren yeri geldi eşya taşıdı, yeri geldi yemek yaptı, yeri geldi bölgede kurtarma çalışmalarına katıldı.

Tüm bu faaliyetlerini reklamdan uzaki, siyasetten uzak yürüten ülkücü gençler gün bugün halen özellikle yardım toplama alanlarında sabahlara kadar hiç bir beklentileri olmadan çalışıyorlar. 

Depremden hemen sonra faaliyete geçen Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem gazetemize yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat, saat 04.17’de başlayan ve hala hareketliliği devam eden büyük depremler sonrasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara ise Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu süreçte Bolu Ülkü Ocakları olarak üzerimize düşen ne varsa gerçekleştirmek için deprem bölgelerimizin birçok yerinde ve Bolu’muzda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Deprem haberini alır almaz ilk yaptığımız şey; afetzede kardeşlerimizin yarasını nasıl sarabiliriz, onların acılarını nasıl hafifletebiliriz, onlara hangi alanlarda yardım edebiliriz, sorularına cevap aramak olmuştur.

Bu kapsamda amacımız kardeşlerimiz için “kansa kan vermek, emekse emek vermek, maddi ve manevi tüm imkanları onların acısını hafifletebilmek için seferber etmek olmuştur.

İlk andan itibaren Bolu AFAD ve yardım toplama merkezlerinde 7/24 esasıyla yardım toplama, istifleme, araca yükleme, burada gönüllü çalışan vatandaşlarımızın çay, çorba vb. ihtiyaçlarını karşılama konularında hizmetler verilmiştir. Yine teşkilat olarak Kızılay’ımıza kan bağışında bulunulmuştur.

Depremlerin meydana gelmesinden çok kısa bir süre sonra Bolu merkez ve ilçelerimizden gönüllü olarak yardıma giden Bolu Ülkü Ocaklı kardeşlerimiz “BİR KİŞİ BİR CAN” diyerek depremzede bölgelerimizde hala görev yapmaktadır. Bu süreçte teşkilatlarımız her zaman ve her yerde milletinin ve devletinin yanında anlayışıyla büyük fedakârlık örneği göstermişlerdir.

Yardımların kesintisiz ve en güvenli şekilde deprem bölgelerine ulaşması için bölgemizde meydana gelen kazalar sonrasında yardımları başka bir araca aktarma işlerini de hamdolsun Bolu Ülkü Ocaklı kardeşlerimiz gerçekleştirmiştir.

Yine deprem sonrası ilimize gelen kardeşlerimize barınma ve ısınma ihtiyaçları camiamızca karşılanmaya çalışılmıştır. Son olarak MHP Bolu İl Başkanımız İlhan Durak ve Teşkilatımızla birlikte Hatay’da Ülkü Ocaklarımızı ve depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek acılarına ortak olmaya çalışılmıştır.

Şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz ki Ülkü Ocakları mensupları isimsiz ve unvansız gönül erleridir. Türk devleti ve milleti ne zaman nerede ve hangi şekilde dara düşerse düşsün o darlığı varlığa dönüştürmek için çalışacak ülkücü hareket her daim var olacaktır. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.