TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU BELGESELİ EKİBİNDE BİR BOLULU

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU BELGESELİ EKİBİNDE BİR BOLULU
25 Mayıs 2020

Türkiye'nin taarruz sınıfındaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI'nın geliştirme aşamaları AKINCI adı verilen belgeselle ilk kez gözler önüne serildi. Oldukça ilgiyle izlenen Belgeselin hava görüntülerini Bolulu Murat Çalışır çekti.

Yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy'un yaptığı belgesel için İstanbul'da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA'nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2019'da başlayan belgesel projesi yaklaşık 15 ayda tamamlandı.

Belgesel, Bayraktar AKINCI'nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019'a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor.

SETTE BİR BOLULU...

Türkiye'nin ilgiyle izlediği belgesel ekibinde Bolulu Murat Çalışırda yer aldı. Belgeselin drone ile hava çekimlerinin sahnelerini Murat Çalışır çekti.

Çalışır böyle bir projede yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 

1 yorum yapılmış

  • Faho26 Mayıs 2020 - 13:40
    1944 li yilda 6 kisilik yolcu ucagini yaparak istanbuldan ankaraya ucurmayi basarmamiza ragmen.malesef zamanin cumhurbaskani inonu fransadan miadini doldurmus ucak alarak verilen siparislerin iptalini saglamis gerekli destegi saglamamistir..egerki o gun gerekli destek saglanmis olsaydi bugun amerikadan f30.yada rusyadan baska ucaklar alalim diye boyun bukmezdik.yurekten dualarimiz akinci .iha ve sihalarin ureten ve destek olan basta cumhurbaslanimiza ve herkese olsun. CHP ye oy verenler duyun.!!

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.