Türkiye'de böyle bir cami yok

Türkiye'de böyle bir cami yok
23 Haziran 2016
Bolu'da 12 yıl önce çalışmalar nedeniyle Seben Gölü'nün ortasında kalan cami için yol yapıldı ve yeniden ibadete açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cami hizmete açıldığında vatandaşlar Seben Gölü'nün ortasında namaz kılabilecekler.
Taşlıyayla'da 2004 yılında başlanan baraj çalışmaları sonrasında orman işletme binası, depoları, lojman ve yaklaşık 50 yıllık cami su altında kalmıştı. Seben Gölü'nün içinde kalan ve kıyıya yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan caminin yıkılmaması ve yeniden değerlendirilmesi için Seben Kaymakamlığı ve Belediyesi çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında sudan zarar görmemesi için caminin çevresi taşlarla doldurularak kıyıdan göle doğru yol yapıldı.
Gölün içinde muhteşem bir görüntüye sahip olan camide çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Konuyla ilgili konuşan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, "Gölün ortasında kalan camimizin tadilat ve bakım işlerini hızla tamamlıyoruz. Türkiye'de bu caminin başka bir örneği yok. Hem turizm açısından da muhteşem bir görünüme sahip. Özellikle fotoğraf sanatçıları bu camimizin fotoğraflarına büyük önem veriyorlar. En kısa zamanda hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.