Tekin herşeyi dobra dobra konuştu

Tekin herşeyi dobra dobra konuştu
31 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu milletvekili aday adayı Asuman Şentürk Tekin, basın mensuplarına düzenlediği iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu. Şentürk Tekin, önceden milletvekili aday adayı olma düşüncesinin bulunmadığını fakat daha sonra halkın kendisine olumlu yönde baskı yaptığını ve bundan etkilendiğini ifade etti. Şentürk Tekin, milletvekili olması durumunda Bolu halkının sorunlarını çözebileceğine inandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adayı olmak için Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Asuman Şentürk Tekin, coşkulu adaylık açıklaması ile milletvekili aday adaylığını resmen duyurmuştu. Bolu'da güler yüzlülüğü ile seçim çalışmalarına gece gündüz devam eden Tekin,  basın mensuplarına yönelik düzenlediği iftar yemeğinde, önemli açıklamalarda bulundu. 

Şentürk Tekin, halka ve kurumlara gerçekleştirdiği ziyaretlerinde büyük bir ilgi gördüğünü ve bu ilgiden mutluluk duyduğunu ifade ederek , “Belediye ve birimleri gezerken çok büyük ve samimi bir ilgi gördüm. Dışarı çıktığımızda yine ilgi ve alaka çok samimiydi. İyiydi. Bu beni mutlu etti. Bu kadar ilgi ve alaka hakikaten beklemiyordum. Her şeyden önce samimi bir ilgi ve alaka beklemiyordum. O samimiyeti gördüm bunun için de çok mutlu oldum.” dedi. 

"HER SEÇİMDE ÇALIŞTIM SAHADA DA ÇALIŞTIM"

 CHP'li aday adayı Şentürk Tekin, siyasi geçmişinden bahsederek, siyasete çocukluk yaşlarından beri ilgisinin olduğunu ve eğitim hayatını bitirdikten hemen sonra siyasete atıldığını ve halkın sesine kulak olabileceğini ifade etti. Şentürk Tekin,  “20 yıldır siyasetteyim. Ortaokul, lise yıllarımda da her zaman ilgimi çekmiştir. İlkokulda bile haber ve gazete okuma kültürüm vardı. Hep ilgim vardı siyasete. Üniversiteyi bitir bitirmez direkt siyasete başladım. İlk SP ilk yönetiminde yer aldım. Ardından CHP merkez ilçe de yer aldım. Hep çalıştım. Her seçimde çalıştım sahada da çalıştım. Apartman, köy, mahalle her yere gittik. Sonrasında meclis üyeliği ve belediyenin kazanması ile hem meclis üyeliği hem de görevlerim oldu. Aslında kendi kendimi tanıma imkanı buldum. Baktım bu işler bizi sarıyor. Bolu’nun sorunlarını analiz etmeye başladık. Kurumlarla irtibat kurduk. Kurumların sorunlarını gördük. ‘Ben faydalı olabilirim bu konuda’ dedim. ” diye konuştu. 

“YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Siyasi yapılaşmada sistemin eksik olduğunu vurgulayan Asuman Şentürk Tekin, planlama yapılması gerektiğini ve kendisinin bu görevi yürütebileceğini belirtti. Şentürk Tekin, belediyenin de kendisine bu konuda çok şey kattığını da ekleyerek “En büyük eksiklik sistem eksikliği, her şeyde sistem eksikliği. Öyle bir siyasi yapımız oluşmuş ki. Hep vatandaşın muhtarlarımızın gelip sorunlarını birebir beyan etmesiyle ulaşmaya çalışmasıyla çalışmalar yapılıyor. Bunu sisteme dökmek lazım planlama yapmak lazım. Bu konuda da çok eksiklik gördük. Ben bunları naçizane ne kadar başarılı oluruz ya da olmayız buna Bolu halkı karar verir nasip olursa. Bunları yapmak için istedim ve yapabileceğimi düşünüyorum şu an da belediye bana bu konuda çok şey kattı.” ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZ BİZİM DÜŞÜNCELERİMİZİ ÖNEMSER"

CHP'li aday adayı, partisinin örgüt görüşlerini önemsediğini vurgulayarak,  “Bizim partimiz örgütün sesine her zaman kulak verir. Analiz eder. Ona göre seçimlerini yapar. Onun dışındaki aday adayları arasında hiç kimsenin bir sıkıntısı yok. Sıkıntı burada belli kademelerin atlanarak ilerlenmesi  bu zaten parti içinde zararlı her anlamda zararlı. Bir hiyerarşi vardır. Bunu atlamış oluyorsunuz.  Genel merkezin bizim düşüncelerimiz değer vereceğini, önemseyeceğini düşünüyoruz. Bundan eminiz hatta. Olduğu zaman otururuz konuşuruz. Bunu kişisel olarak konuşmam çok yanlış olur. Bu da örgütle beraber karar verilecek.” dedi.

 “YENİ KAN TAZE KAN İSTENİYOR”

“İnsanlarda aynı simalardan aynı şeyleri duymaktan ve sonuçta yine aynı şeylerin olmasından bir bıkkınlıkları var. Değişimi herkesin istediğinin de farkındayız. Yeni kan, taze kan isteniyor. Artık hiçbir yerin kişilere özgü tapulanması istemiyorlar. Biraz gençlerin de önünün açılmasını istiyorlar. Bunu hissediyoruz. Yeni yüzler ve samimi insanlar istediklerini duyuyoruz. Yeni heyecanlarda isteniyor. Herkesin istediği şu; Herkes samimi olsun yapabileceğini söylesin. Yapamayacağını da söylesin. Böyle bir tavır görüyoruz. Ama içtenlik istiyor. Ulaşılabilirlik istiyor Bolu halkı.” diye konuşan Şentürk Tekin, siyasette yeni yüzlerin bulunması gerektiğini ve halkın da samimi temsilciler beklediğini ifade etti.

“TÜRKER BEYİ YILLARDIR TANIRIM”

Tekin, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olan Türker Ateş'in bu kararı alırken belirli siyasi adımlara uymadığını düşündüğünü belirterek, “Seçmenler Milletvekili seçiminde adayları araştırır fakat Türker Ateş'in hangi görüşe sahip olduğunu kimsenin bilmiyor. Ben Türker Bey'i yıllardır tanırım. Kişisel problemimiz yoktur. Sevdiğimiz saydığımız bir büyüğümüzdür. O konuda kimsenin şüphesi olmasın ama Ticaret Odası başkanı olan bir insanın böyle bir yola çıkarken bazı şeyleri adım adım yapması gerektiğini bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.” diye konuştu.

CHP’li Tekin, Ateş’in aday adaylığını etik bulmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu benim naçizane fikrim. Çünkü il var ilçe var örgüt var. Bunların belirli bir disiplin içinde olması gerekiyor. O insanlarda, bizlerde sokağa çıktığında bizim seçmenimiz sorgulamıyor mu? Sorguluyor. Kimdir? nedir? Görüşü nedir? Şu ana kadar Türker Ateş’in görüşünü net bilen var mı? Yok. Tabii ki bulunduğu konum itibariyle belki bunu açık açık belli edemeyebilir ama insanların bir duruşu bir çizgisi olurdu diye düşünüyorum. Ama burada çok keskin de konuşmak istemiyorum. Etik bulmuyorum. İşin gerçeği.”

“ÖNCEDEN OLMAZ DİYORDUM”

Milletvekili aday adayı olmasında halkın da kendisine olumlu yönde baskı yaptığını belirten Şentürk Tekin “Bir yere talip olmak yetmiyor. Yapabilir misiniz? Bir bilgi birikimi oluştu mu?  bunlar önemli. Ama bu 4 yıl sürecinde kendi konumla ilgili ve birçok şey ile ilgili belediyenin içinde olunca sonuçta 20 yıldır da siyasetin içindeyim. Çok katkısı oldu. Bana bu belediye başkan yardımcılığımdan sonra insanlar neden sen de çıkmıyorsun? Demeye başladılar. Bunu çok samimi söylüyorum. Önceleri olmaz diyordum. Daha sonrasında yapabileceğime dair baskılar başladı. Beni cesaretlendiren, bu fikri aşılayan da onlar oldu. ” dedi.

"SADECE KADIN OLDUĞU İÇİN DEĞİL O İŞİ YAPABİLİYORSA BİR YERLERE GELSİN"

 “Ben bir kadın olarak çalışmak isteyen okumak isteyen, üretmek isteyen kadınların her zaman yanında olurum. İstiyordur ama belli imkansızlıklar içerisindedir. Seve seve koşarız yardım da yaparız ve desteklenmesi gerektiğini de düşünüyorum. Öyle kadınlar tanıyorum ki o kadar zeki o kadar üretken. Ama çıkamamış o kabuktan. Şartlar buna izin vermemiş. Onlara keşke daha iyi şartlar verilebilseydi. O konuda kısıtlandıklarını düşünüyorum” diye konuşan Asuman Şenürk Tekin, “Kariyer bakımından işlerde bir yere yükselirken de yine de pozitif ayrımcılık nezaket kuralları çok farklıdır ama sırf kadın olduğu için değil hakikaten o işi yapabiliyorsa bir yerlere gelmek lazım. Kadın bulunsun biraz da değil, kadın getirilmemeli ben buna karşıyım. Hak eden getirilmeli. Bir beyefendi hak ediyorsa o gelir bir bayan hak ediyorsa sadece bir bayan olduğu için değil hak ettiği için gelmeli.” diye ekleyerek, Çok sayıda kadının kendisini geliştirme fırsatı bulamadığını, çabalayan, üretmek isteyen kadınlara da her zaman destek olduğunu fakat kariyer bakımından da yükselirken sadece kadın olduğu için değil hak ettiği için yükselmesi gerektiğini vurguladı.  

1 yorum yapılmış

  • Mustafa4 Nisan 2023 - 11:22
    Ordaki SP Saadet Partisi mi, Sosyalist Parti mi?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.