Tanju Özcan'a bir soruşturma daha

Tanju Özcan'a bir soruşturma daha
14 Mayıs 2019

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, İçişleri Bakanlığı tarafından Suriyelilere yardımın kesilmesinden sonra işten çıkarılan işçiler hakkında da soruşturma açıldı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim sürecinde “Suriyelilere yardımı keseceğim” sözünü yerine getirmiş, göreve geldikten çok kısa bir süre sonra diğer devlet kurumlarından yardım alan Suriyelilere belediye tarafından aşevi dışındaki tüm yardımları kesmişti. Başkan Özcan bu tavrı sonrasında toplumun bazı kesimleri tepki görürken, diğer kesimlerinden de takdir toplamıştı. İçişleri Başkanlığı ise Başkan Özcan’ın bu tavrı sonrasında 3 Mayıs tarihinde soruşturma başlatmıştı. İKİNCİ SORUŞTURMA DA AÇILDI Başkan Özcan’ın seçim sürecinde “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağım” diyerek verdiği söz sonrası dönemin belediye başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından belediyeye işçi alımı yapılmıştı. Seçim sonrası göreve gelen Başkan Özcan sözünün 19 Aralık sonrası alınan işçileri kapsamadığını söylemişti ve daha sonra 97 taşeron belediye işçisini işten çıkarmıştı. İşten çıkarılan işçiler daha sonra Hizmet-İş Sendikası ile beraber hareket ederek Bolu Demokrasi Meydanı’nda, Başkan Özcan’ın kararını protesto etmek amacıyla çadır kurdu. Bu yaşananlardan sonra Başkan Özcan’a ikinci soruşturma açıldı. Edinilen bilgiye göre, belediye işçilerinin işten çıkarılması hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılan Başkan Özcan’dan detaylı bilgi istendi. Başkan Özcan konu hakkındaki raporu ise bakanlığa sundu. Soruşturmanın ise şu anda ne aşamada olduğu henüz bilinmiyor. BELEDİYE MECLİSİNDE ESPRİLİ BİR ŞEKİLDE ANLATMIŞTI Bolu Belediye Meclisi’nde ise Başkan Özcan ikinci bir soruşturma geçirdiğini esprili bir şekilde anlatmıştı. Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’ın “Mecliste bulunan parti grupları için oda tahsis edilmeli” talebi sonrası Başkan Özcan gülerek, “Parti gruplarına bir oda tahsis etmeyi düşünüyoruz fakat daha önce galiba müfettişlere tahsis etmemiz gerekecek. İkinci bir soruşturma daha başlatıldı. Yakında galiba müfettişler için de bir oda hazırlatacağız” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.