Şu ana kadar bin 75 ailenin müracaatı onaylandı

Şu ana kadar bin 75 ailenin müracaatı onaylandı
20 Şubat 2022

Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye tarafından yaklaşık 2 bin 500 aileye yapacağını duyurduğu 12 ay boyunca 300 TL elektrik, 6 ay boyunca 500 TL doğalgaz yardımına başvuran bin 75 kişinin başvurusunun onaylandığını belirtti.

Haber : Sefa Günay

Bolu Belediyesi tarafından yaklaşık 2 bin 500 aileye 12 ay boyunca 300 TL elektrik, 6 ay boyunca 500 TL doğalgaz yardımına müracaat eden bin 75 kişinin başvuruları sonuçlandı.

"ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  "2 bin 500’e kadar ailenin, 12 ay boyunca 300 liraya kadar elektriğini, 6 ayda 500 liraya kadar doğal gazını ödeyeceğiz. Bununla ilgili başvurular başladı. Hızlı bir şekilde sonuçlandırılıyor. Şu ana kadar sonuçlandırılan başvuru sayısı bin 75. Niye bu kararı alırken acele ettik anlıyor musunuz? İnsanlar soğukta. Şubat ayından itibaren geçerli. Şubat faturası gelince, martın başında bu insanlar ödemelerini, mart faturasını da nisanda ödemek şeklinde yapıyoruz. Bununla ilgili elektrik firmasıyla anlaştık. Doğal gaz firması, ‘Biz faturayı bölemeyiz’ diyor. Onunla da görüşmelerimiz sürüyor. Bölemezse banka üzerinden ödememizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış

  • Fatma fidan 21 Şubat 2022 - 00:18
    Başvuru için gerekenler neler
  • Bolulu vatandaş21 Şubat 2022 - 16:15
    Güzel bir uygulama. Allah razı olsun. Allah hiç kimseyi sıkıntı içinde bırakmasın. Bu tür yardım işlerinin tek elden yapılması gerekir. Sonuçda Valilik ve Belediyeler birer devlet kuruluşu olup, Halkdan toplanan vergilerle, genel bütçeden bu yardımlar yapılmakta. Hiçbir siyasi yönlendirme olmadan, bu tür yardımların, gizli bir şekilde en üst makamlar tarafından adaletli bir şekilde yapılması daha uygun olur.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.