Savaş Başkan acı gerçeği böyle haykırdı

Bugüne kadar cebinden milyonlarca lira harcayarak Boluspor'a sahip çıkan Başkan Savaş Abak acı gerçeğim bam bam diye haykırdı. Başkan Abak kendisine söz verilmesine karşın bugüne kadar belediyeden delikli kuruş almadığını söyledi.

5 Mart 2024

Sağlık Bakanı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, bir dizi incelemelerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Bolu'ya geldi. Yılmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Başkan Yardımcısı Ramazan Kahraman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’a ziyaretinde, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol eşlik etti. 

BELEDİYEDEN DELİKLİ KURUŞ BİLE ALMADIM

Ziyarette konuşan Başkan Abak, Bolu Belediyesinden görev yaptığı dönem içinde kulübe delikli kuruş bile alamadığı gerçeğini haykırarak, "Kulübe biz biliyorsunuz 28 Mayıs 2022 tarihinde geldik. Daha öncesinde 3 Ocak 2014 yılında olduğu gibi Kulüp Başkanı yoktu. Yine bulanamadı. Verilen sözler var. Verilen sözlerden bugüne kadar hiçbir şey görmedik. Ben bugüne kadar kulübe bir delikli kuruş belediyeden almadığımı ifade edeyim. Biz yönetim olarak 30 kişiyiz. Eskilerle ilgili tüm detaylar var. Dosyaların büyük kısmı kapandı. Yaklaşık 30-35 dosya ödendi. Eskilerle alakalı 77 milyon TL ödedim. Ama kulübün şuanda borcu, icrası, haczi hiçbir şeyi kalmadı. 2-3 dosyamız var. Onlarda çözüme kavuşacak” dedi.

Abak, kulübün giderleri hakkında da Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’a bilgiler vererek; “Hep destek noktasını açıyorum ama benim ve 30 adamın sırtından yük az bir yük değil. Bizlerde devasa iş adamları değiliz. Ama burada 80 tane personel var, altyapı var, A takım var. Zaten burada maaşlar 2-2,5 milyon TL. 12 ile çarpınca 30 milyon yapıyor. 3 öğün yemeğimiz var. 200 kişi yemek yiyor. 10 milyonda o tutsa, 17 tane deplasman var. Yönetici arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Her yönetici arkadaşımız 1 deplasman alıyor. Almasa dahi orada da 10 milyon var. Yaptı 50 milyon TL. 15 milyon TL altyapı yiyor. Yaptı 65 milyon TL. Ligde kalma bedeli en az 60 milyon TL. 75 milyon TL altına düşme ihtimali yok. Saha ve stadyum bakım giderleri yıllık 3 milyon TL. Yöneticimiz Halil İbrahim Yavaş, Allah razı olsun bunları kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyor. Bu tüm kulüpler için geçerli” ifadelerini kullandı.

BOLULU BAKAN YARDIMCISI 'BOLU VE BOLUPSOR İÇİN HAZIRIZ' DEDİ

Bolulu olan Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Boluspor’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek; “Bugün Bolusporumuzu ziyaret edelim istedik. Tabi sorunlar çok. Bolu’yu hep birlikte ayağa kaldıracağız. Zaten başkan adayımızı tanıyorsunuz. Muhammed hoca bizim Sağlık Bakan Yardımcısı olmamız hasebiyle de bizim ayrı bir hukukumuz var. Hem beraber ziyaret edelim, hem sizleri ziyaret edelim istedik. Bolulu hemşeriniz olarak. Hemde Muhammed hocaya destek olalım niyetiyle de geldik açıkçası. Boluspor’da olsa diğer alanlarda olsa aslında hep birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman ayağa kalkabilecek bir alan. Sadece Boluspor nezdinde değil. Birçok konuda. İlk baştaki bahsettiğiniz durum çok doğru. Maalesef Bolulular birbirini yiyor. İlgilenmezsen iç çekişme olduğu zaman olmaz. Ama bahsettiğiniz gibi ben şöyle görüyorum. Bundan 5 yıl sonra Bolu konumu itibariyle bambaşka bir noktada ve çok daha iyi bir noktaya gelecek. Onun içinde Belediyesiyle, Sağlık İl Müdürüyle, Milli Eğitimiyle, Valisiyle hep birlikte birada olabilir diye düşünüyorum. Birisi çıkıyorsa onu ayağından çekip aşağıya çekmek değil de kimi kaldırabiliriz ne yapabiliriz onun üzerine çalışmak lazım. Onun için teşekkür ediyoruz. Ben Sağlık Bakan Yardımcısı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum Bolumuza, Bolusporumuza” dedi.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu6 Mart 2024 - 08:06
    Yaparsa Muhammed başkan yapar diye boşuna söylemiyoruz. Emin ol Bolu kazanacak

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.