Savaş Abak belediye başkan adayı olacak mı ?

Savaş Abak belediye başkan adayı olacak mı ?
9 Ağustos 2023

Yaklaşan yerel seçimler öncesi kamuoyunda muhtemel aday adaylarının isimleri de yüksek sesle konuşulmaya başlandı. En çok konuşulan isimlerin başında ise Boluspor başkanı Savaş Abak geliyor. Toplumun büyük kesimi Abak'ın başkanlık için aday olup olmayacağını merak ediyor.

Gazeteci Caner Güngör, Belediye Başkanlığı adaylığına Savaş Abak'ın çıkıp çıkmayacağını araştırdı. Boluspor'un en zor gününde elini değil kellesini taşın altına koyan Başkan Savaş Abak şu sıralar günün büyük bölümünü Boluspor'a harcıyor. Transferden tutun da kulübün gelirlerini arttırma çalışmalarına kadar adeta 24 saat görev yapan başkan Savaş Abak ismi siyasi kulislerde Belediye Başkan Adaylığı için artık açık açık konuşuluyor.

Bu konuyla alakalı bugüne kadar tek kelime etmeyen Başkan Savaş Abak'ın yakın çevresindekilerde başkanın adaylığı hakkında bir yorum yapmıyorlar. 

Fakat ortada şöyle bir gerçek var ki; Başkan Abak'ın bu yönde vereceği karara Bolu kamuoyunun tavrının büyük etkisi olacak. Bulunduğu konum itibari ile çıkıp 'Ben aday olacağım' şeklinde açıklama yapması zaten beklenmeyen Başkan Abak'ın gelecek istek ve taleplere de duyarsız kalmayacağı kulaktan kulağa dolaşıyor.

Gazeteci Caner Güngör'ün edindiği izlenimlere göre işin özeti şu ki; Bolu kamuoyu Savaş Abak'ın belediye başkanı olmasını isterse başkan Abak halkın bu isteğine duyarsız kalmayacak.    

6 yorum yapılmış

  • Bolulu 10 Ağustos 2023 - 05:29
    Cumhur ittifakı geçen dönemde olduğu gibi seçime tek değil ayrı olarak girecek olması durumunda MHP Bşk. Abak'a adaylık için teklif götürürdü düşüncesindeyim. Bu şekilde olursa tek aday ve Bşk. Abak Cumhur ittifakı adayı olarak seçime girerse daha isabetli bir karar olacaktır.
  • Bolulu 10 Ağustos 2023 - 05:34
    Millet ittifakı adayı mevcut başkan bağımsız olarak seçime girecek, diğer partilerin adayları ise bağımsız aday ve Cumhur ittifakı adayı karşısında oldukça sönük kalacaktır, neticede ise Abak ve Cumhur ittifakı az ya da çok oy farkıyla ipi göğüsleyecektir.
  • Bolulu 10 Ağustos 2023 - 05:41
    Nihayetinde Bolu için hayırlı bir tercih olacaktır, başarılı bir iş adamı, mühendis, müteahhit ve yönetici olarak Sayın Abak bu formunu Şehire ve Belediye aktaracaktır. Yıllardır sahipsiz bırakılan Boluspor kulübünün hem belediye başkanı hemde klüp başkanı olarak şahlandiracağı temennisindeyim. Şehir ise gerçek anlamda bir imar planlayıcısıyla daha modern yapıya kavuşacaktır.
  • Bolu10 Ağustos 2023 - 20:56
    Bolusporda yaptıları ortada hesap verebilir düzen tertip adamı. Yüksek inşaat mühendisi olması itibariylede daha iyi bir belediye başkan adayı düşünülemez
  • Bolu1411 Ağustos 2023 - 14:31
    Başkan Abak'in kongrede yaptığı konuşmasinda belirttiği cümlesi; " bizi ateşe attı yanarsaniz yanın dedi" belediyeyi elinden aldığında mevcut başkan için sahipsiz bırakmanın bedeli olacaktır.
  • Bolulu Hasan 11 Ağustos 2023 - 14:36
    İl başkanı Güner, eski başkan A.Yılmaz, geçmiş dönem Cumhur ittifakı adayı F.Metin ve Başkan Abak. Bağımsız aday mevcut başkan karşısında çok dikkatli bir seçim olmalı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.