Sağlık raporu süresi uzatıldı

Sağlık raporu süresi uzatıldı
19 Haziran 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemide uygulanmaya başlayan kronik hastalıklara ilişkin ilaç raporlarının süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

Vatandaşların merakla beklediği konuyla ilgili beklenen müjde geldi.

Koronavirüs pandemisi sırasında uygulamaya konulan sağlık raporu süresi 30 Haziran'da sona erecekti.

Sağlık raporu süresi uzatıldı

Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde uygulanmaya başlanan ve daha önce 30 Haziran’a kadar uzatılmış olan bazı hayati öneme haiz ilaç raporlarıyla ilgili olarak sürenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Koca duyurdu

Koca, sosyal medya hesabından, sağlık raporlarının geçerlilik süresine ilişkin paylaşımda bulundu.

"31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor. Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı.

Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.