Sabundan kreme kadar kendileri üretiyor

Sabundan kreme kadar kendileri üretiyor
17 Eylül 2021

Bolu Belediyesi Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler kooperatifi bünyesinde kurulan ARGE laboratuvarında başlatılan tıbbi bitkilerin işlenerek ürünlere dönüştürülmesi çalışması kapsamında sabundan el kremine, bitki çaylarından bitkisel yağlara kadar yüzlerce ürün üretiliyor.

Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler kooperatifi ARGE laboratuvarı sorumlusu Ayşe Çelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Başlattığımız tıbbi bitkilerin işlenerek ürünlere dönüştürülmesi çalışması kapsamında; Bolu dağlarının yüksek kesimlerinden toplanan kantaron, kekik, altın otu ve Bolu Belediyesi’ne ait Tıbbi bitkiler bahçesinden hasat edilen lavanta, lavantin ve tibbi kekik gibi sağlık açısından yararı kanıtlanmış bitkiler işlenerek doğal ve katkısız yüzde yüz el yapımı ürünlere dönüştürülüyor. 

Yaptığımız ürünlerde bazı uçucu yağlara sahip kozmetik alanında kendini kanıtlamış avokado yağı, aleovera, potakal yağı, üzüm çekirdeği yağı, hindistancevizi yağı gibi yağlarla yaptığımız ürünlerin kalitesini arttırıyoruz. 

Tıbbi bitkilerin işlendikten sonra; kurutularak çaya (lavanta, kekik, altınotu, kantaron), damıtılarak lavanta suyuna (toniğe) ve kantaron bitkisinin çiçeklerini taze bir şekilde toplayarak ve zeytinyağıyla birleştirilerek kantaron yağına dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu.

ÜRETİLEN KREMLER HER DERDE DEVA...

Şu ana kadar 5 çeşit kantaron yağı içeren krem ürettiklerini dile getiren Çelik, " Kantaronlu, Avakadolu ve E vitaminli, Jojoba ve Aloeveralı, Aleoveralı,  Hindistan cevizli krem ürettik. Kremlerimizin tamamının hammaddesi kantaron yağı ve %100 organik balmumundan üretilmiştir.

Faydaları

Kremlerin faydasını sayacak olursak; Hücreleri yeniler, Kesik ve açık yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur, Yara izlerini iyileştirir, Kasları güçlendirir, Yaşlanmayı geciktirir, Cilt kırışıklıklarını önler, elastikiyetini artırır, Cilt lekelerini ortadan kaldırır, Yanık ve kızarıklıklarda etkilidir, Bebeklerde pişiklerin önlenmesi için kullanılır, Damar büzücü etkisinden dolayı kazalarda oluşan kanamaları durdurabilme özelliği vardır, Masaj olarak uygulandığında baş ağrısını önlemeye yardımcı olur, Sedef hastalığının tedavisinde yardımcıdır, Kafa derisini onarır ve ciltte yeni hücre büyümesini kolaylaştırır, Ayak mantarı ve deride oluşan enfeksiyonları önler" dedi.  

15 ÇEŞİT SABUN ÜRETTİLER...

Biyalog Ayşe Çelik tamamen doğal yağlar ve kurutulmuş bitki parçalarından 15 çeşit sabun ürettiklerini söyledi. Çelik, "Lavanta, Portakal, Altınotu, Lif kabaklı, Çay ağacı yağlı, Gül yağlı, Killi,  Aleoveralı Okyanus sabunu, Papatya özlü, Yılan yağlı, Kantaronlu, Aynı sefalı ayrıca çeşitli bitki özleri ve yağları içeren renki hediyelik sabunlar mevcuttur. 

Faydaları

Sabunların faydalarını sayacak olursak cildi güzelleştirir, korur, Saçların sağlıklı ve dolgun olmasını sağlar, Yaranın iyileşmesine yardımcı olur, Mikrop öldürücü özellikleri kanıtlanmıştır, Ciltte akne, sivilce gibi sorunları giderir, Ciltteki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olur, Ciltteki siyah noktaları giderir, Pürüzsüz bir cilt için kullanılır" şeklinde konuştu.

IZA BUĞDAYINDAN SABUN GELİYOR...

Iza buğdayından sabun üretmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Çelik, "Üzerinde çalışmalar yürüttüğümüz ve çiftçi anlaşmalı olarak üretimine devam ettiğimiz ata yadigârı IZA buğdayından elde edilen buğday sütüyle yapılan vitamin ve aminoasit bakımından zengin özellikle E vitaminini içeriğinde çok fazla barındıran Iza buğdayı sütlü sabun üretimini de gerçekleştireceğiz. Bu sabun ise cildi onarır, pürüzsüzleştirir ve sıkılaştırır" dedi.

BOLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ... 

Bolu Belediyesi Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Kooperatifi Başkanı Cevat Çatladı ürün gamını geliştirmek ve çeşitliliği arttırmak için aralıksız çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, "Amacımız Bolu halkına, Bolulu üreticiye katkı sağlayabilmek. Göreve geldiğimizden bu yana ürün çeşitliliğini arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Kooperatifimiz günden güne büyüyüyor, istihdamımız her geçen gün artıyor. Ürettiğimiz ürünler marka olacak" şeklinde konuştu.  
 

3 yorum yapılmış

  • Bolu lu 17 Eylül 2021 - 16:42
    Helal olsun gençler yolunuz açık olsun
  • Hikmet18 Eylül 2021 - 00:08
    Tebrik ediyorum bolu belediyesi ve bu sahada emeği geçenlerin başarılarının devamını diliyorum.
  • AYDINLANMA18 Eylül 2021 - 09:41
    BU TARZ ÜRÜNLERE TÜM ECZANELERDEN ULAŞABİLİRLER , AMERİKAYI BAŞTAN KEŞFETMEYE GEREK YOK

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.