Rektör ses verdi

Rektör ses verdi
13 Ocak 2016
AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, terör örgütünün ağzından yazılmış metne imza atan AİBÜ’lü üç akademisyen için üniversite yönetimini göreve davet etti. Sönmezel, Rektör Hayri Coşkun'a seslenerek neyi beklediğini sordu. Sönmezel'in bu açıklamalarının hemen ardından Üniversite'den beklenen açıklama geldi. Rektör Hayri Coşkun’a, ‘Bu vatanın dik ve omurgalı insanlara ihtiyacı var’ diye seslenen genç siyasetçi, “Bakın sizi örnek alan birçok insan için, toplayın ekibinizi çıkın ve 'benim rektör olduğum üniversite de bunlar olmaz' deyin. Açıkça yapılan terör bildirgesini ifade özgürlüğü ve demokratik görmeyin” dedi. Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenin ortak bir bildiri yayımlayarak devleti ve hükümeti ‘katil’ ilan etmesi tüm illerde olduğu gibi Bolu’da da büyük infial uyandırdı. Bolu’nun gözbebeği Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli üç akademisyenin de imza attığı skandal metne tepki gösteren AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, devletten aldığı maaş ile devleti katil ilan eden sözde aydınlar için “Hocam, neyi bekliyorsunuz?” sözleri ile Prof. Dr. Hayri Coşkun’a gereğini yapma çağrısında bulundu. REKTÖRDEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

1100 akademisyenin Güneydoğu’da yürütülen operasyonlara tepki gösteren bildirisinde imzası bulunan AİBÜ’lü 3 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Böyle bir bildiriyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu bildiriyi ve 3 akademisyenimizin bildiriye imza atmasını kabul edemeyiz” dedi.

Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi isimli bildiriye imza atan 1100 akademisyene tepkiler artarken, bildiride imzası bulunan AİBÜ’lü 3 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ’de görev yapan Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzeları ve Dr. Ülkü Güney hakkınsa soruşturma açıldığını ifade ederek, “Böyle bir durumu kabul etmemiz mümkün değil. Bildiride yer alan ifadelere üniversitemizde görevli akademisyenlerin imza atmasını kabul edemeyiz. Bu akademisyenler hakkında gerekli incelemelerin ardından soruşturma açıldı. Bizim bu konuda tavrımız açık ve net. Geri adım atmamız mümkün değil” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.