"Projeyi kadın milletvekili engelliyor"

"Projeyi kadın milletvekili engelliyor"
9 Eylül 2020

Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği kahvaltıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Özcan burada Hisar Tepesi Projesini AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın'ın engellediğini ismini vermeden iddia etti. Başkan Özcan, "Meslektaşım olan eskiden aynı partide mücadele ettiğim kadın milletvekilinin engellemesi yüzünden oraya başlayamıyoruz"

Roma dönemine ait olduğu belirlenen tarihi stadion nedeniyle yıllardır mezbelelik bir halde duran Hisar Tepesi için Bolu Belediyesi tarafından bir proje hazırlandı. Projenin hayata geçirilmesi için Bakan yardımcısının imza atmasını beklediklerini fakat bunun engellendiğini dile getiren başkan Özcan isim vermeden bu engellemeyi AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın'ın yaptığını iddia etti.  

Kadın milletvekili engelliyor

Başkan Özcan, "AK Partinin karşısında Hisar Tepesinde biliyorsunuz orda tarihi kalıntılar ve yıllardır mezbelelik bir halde. Kötü bir tahta paravanla çevirmişler arkasında şarapçıların, kötü niyetli insanların yaşadığı görsel olarak çok kötü bir yer. Biz gelir gelmez hemen burayla ilgili çalışmaya başladık. Eski başkan döneminde proje yapılmış kabul edilmemiş. Biz projemizi yaptık önce anıtlar kurulundan geçirdik. Sonra Kültür Bakanlığının ilgili genel müdürlüğü projeyi onayladı. Her şey hazır. Projenin görsellerini de paylaştık. Bakan yardımcısının önünde sadece uygulanmasına izin veriyoruz diye imza atacak fakat atmıyor. 6 aydır bekliyoruz. Herkes bunu biliyor dillendiremiyor fakat ben dillendireceğim. Meslektaşım olan eskiden aynı partide mücadele ettiğim kadın milletvekilinin engellemesi yüzünden oraya başlayamıyoruz. Bakan yardımcısının önünde bir türlü imzalatamıyoruz. Farklı yerlerden de devreye girdim hep aynı ismin engellemesinden dolayı maalesef projeye başlayamıyoruz" dedi.

2 yorum yapılmış

  • Erol ipekçioğlu9 Eylül 2020 - 13:45
    niye sitem ediyorsunki,bahsettiğin kişiler sayesinde başkan seçildin.mazeret üretmesen.
  • SÜLEYMAN Ertan11 Eylül 2020 - 15:28
    Partinin organları tarafından engelleyen aleyhinde neden yoğun bir bilgilendirme çalışması yapılmaz.Protokol görüntüleri dışında eylem yapılması size destek olunması gerekmez mi ?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.