Plaka kararına vatandaştan tepki var

Plaka kararına vatandaştan tepki var
5 Nisan 2020

Bolu Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile bilindiği üzere Bolu’da korona virüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla, araçların plakalarının son rakamına göre (tek-çift) trafiğe çıkabilecek.

Fakat bu uygulamaya vatandaşların büyük kısmı özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, araçlarına binemeyecekleri için toplu olarak seyahat etmek zorunda kalacaklarını yada yollara döküleceklerini ve bununda virüsün yayılmasına ortam sağlayacağını düşünüyorlar.

Bolu’da alınan korona tedbirleri kapsamında, trafiğe çıkan araçların 05.04.2020 tarih saat 00.00 itibariyle plakasının son rakamı tek sayı ile biten araçların, 06.04.2020 tarihi saat 00.00 itibariyle plakasının son rakamı çift sayı ile biten araçların bunu takip eden ardışık günlerde aynı şekilde (tek sayılı günlerde plakası tek sayıda olan araçların, çift sayılı günlerde ise plakası çift sayılı olan araçların) olmak üzere trafiğe çıkılmasına karar verildi.

VATANDAŞ BU KARARA ANLAM VEREMEDİ

Bu kararın duyulmasından sonra vatandaşlar sosyal medya üzerinden büyük ölçüde tepki gösterdiler. Vatandaşlar, “Bu karar sonrası vatandaşlar sokağa dökülecek yada toplu halde yolculuk etmek zorunda kalacaklar. Bu uygulamanın faydasından çok zararı olacak. Virüsün yayılma sebebi egzoz gazı değil, insanlardır” dediler.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.