Özel halk otobüslerine zam

Özel halk otobüslerine zam
7 Nisan 2022

Bolu Belediye Meclisi aldığı kararla kentteki özel halk otobüslerine zam yaptı. Yeni tarifeye göre tam bilet 5 TL’den 7 TL’ye öğrenci bileti ise 3. 75 TL’den 5 TL’ye çıkartıldı.

Bolu Belediye Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, özel halk otobüslerinin yeni fiyat tarifesi görüşüldü. Son dönemde akaryakıt ücretlerine sürekli yapılan zamların ardından kentteki özel halk otobüslerinin ücretlerine zam yapılması talebi görüşülerek karara bağlandı. Yeni tarifeye göre tam bilet 5 TL’den 7 TL’ye öğrenci bileti ise 3. 75 TL’den 5 TL’ye çıkartıldı.

Bolu’daki özel halk otobüslerine akaryakıta gelen zammın çok altında bir zam yaptıklarını belirten Başkan Özcan, “Akaryakıta gelen zammı düşünürsek burada komisyonumuzun yaptığı ayarlamayı düşünürsek şoför esnafına akaryakıta gelen zam ölçüsünde bir zam vermiyoruz. Çok altında bir zam veriyoruz. Yedek parçaya zam geliyor, lastiğe zam geliyor. Onlarında çocukları var. Onlarda şoförlük yaparak bu işten ekmek kazanıyor. Çoluğunun çocuğunun bu şekilde karnını doyuruyor.  Biz bu güncellemeyi yapmazsak ne yapacaklar? Anahtarları bırakacaklar.  Onlar bizim vatandaşımız elbette bunlar evine ekmek getirmek zorunda. Onlar zaten fedakarlık yapıyor. Bu güncellemeden sonrada çok büyük para kazanacak değiller” diye konuştu.

3 yorum yapılmış

  • Bolu otobüs 7 Nisan 2022 - 22:23
    Boş gelip boş gider ler yazık vatandaş a
  • MSKYSR8 Nisan 2022 - 10:03
    Acaba Belediye Meclisi ve komisyon üyeleri, otobüs şoförlerinin, abonman kartı olmayanlara yada yanında olmayanlara iki binişlik bileti normalin iki katına sattıklarını biliyorlar mı? Kusura bakmayında. yolcuların istiflenerek bindirildiği otobüs firmalarının zarar ettiğine kimse inanmıyor.
  • H.S8 Nisan 2022 - 13:52
    Otobüsler çok küçük ve konforlu değil koltuklara oturduğumuz zaman dizleriniz öndeki koltuğa sıkışıyor.kısacık mesafeye bile 7 TL çok para

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.