Özcan Akçakoca ve Yığılca'nın peşinde

Özcan Akçakoca ve Yığılca'nın peşinde
16 Ekim 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Akçakoca ve Yığılca’nın Bolu’ya bağlanmak istediğini ve bunun için bazı milletvekillerinin TBMM'ye kanun teklifi vereceklerini söyledi.

Başkan Özcan, gazetecilerle bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Özcan Akçakoca ve Yığılca’nın Düzce ilinden ayrılıp Bolu’ya bağlanması için harekete geçtiklerini Akçakoca ve Yığılca halkınında bunu istediğini söyledi.

“TBMM’YE KANUN TEKLİFİ SUNACAKLAR”

Tanju Özcan, “Akçakoca ve Yığılca’da yaşayan halk, Düzce Bolu’dan ayrılırken kendilerine hangi il sınırları içerisinde kalmak istediklerine dair fikirlerinin sorulmadığını söyledi. Hatta “Biz Bolu’ya bağlı kalmak isterken Düzce’ye bağladılar bizi” dediler. Bende Akçakoca ve Yığılca’nın Bolu’ya bağlanması adına bir kanun teklifi hazırlanması gerektiğini söyledim. Yakın zamanda milletvekillerimiz bunu TBMM’ye sunacaktır. Bu iki ilçede referandum yapılsın. Ben oradaki halk ile de konuşuyorum. Zoraki bir durum var. Halk Bolu’ya bağlanmak istediğine ilişkin referanduma 'evet' derse gereken yapılsın.” dedi.

“DÜZCE'DE BOLU'DA SORABAİLİR”

Başkan Özcan, "Şayet Düzce’nin de farklı bir talebi varsa biz de Mudurnululara, Göynüklülere soralım. Onların da Bolu’dan istediği bir ilçe varsa o ilçelerimize de sandık koyalım. Akçakoca ve Yığılca halkının talebi doğrultusunda, ben bu şehrin Belediye Başkanı olarak iki milletvekilimize konuyu detaylı olarak anlattım. Kanun teklifi vermelerini rica ettim. Kanun teklifi hazırlansın, iki ilçeye sandık koyulsun, referandum yapılsın. Sonuç olarak Akçakoca ve Yığılca halkı Bolu’dan daha iyi hizmet alabileceklerini düşünüyorlar. Oranın halkı Bolu’ya bağlanmak istiyor. ” diye konuştu.

4 yorum yapılmış

  • Sağlık mah.sakini16 Ekim 2021 - 21:03
    Haa onun için Yığılcalılara o ucube binayı yaptırıyorsunuz. Sizi sırf bu bina için bile affetmiyoruz.
  • Bolulu16 Ekim 2021 - 22:56
    Boludan çıktım yola Duzceden geçtim vardım Akçakoca ya. Ula uşagum onlar düğünde sabaha kadar kemençeyle horon tepeyu biz dayanamayuz bu tempoya
  • Yüksel demir17 Ekim 2021 - 09:25
    Başkan bütün işker bitide bu sıra burayamı geldi,Bolu halkı düzceyi kesin istemez,,,Düzcede boluyu istemez,YIĞÍLCA için fikrim yok,,,hayırlısí olur İnşallah
  • İbrahim basar18 Ekim 2021 - 18:30
    Bu tür söylemler 2000 öncesi politikacıların söylemleri , başka polemik konusu bul tancu bey. Tırnak elliyosun yine bırak yığılcalılara dernek binası,kaynaşlılılara yaranmayı önce kendi halkına hizmet et bunların hesabı ileride sorulacak,hoş bir daha seçilme niyetin yok zaten

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.