Orman içinde hal ve hareketlerinize dikkat edin

Orman içinde hal ve hareketlerinize dikkat edin
6 Nisan 2021

Bolu’da, ormanları korumak, izlemek ve yasa dışı faaliyetleri engellenmek amacıyla yerli ve milli yapay zeka ile suç tespiti yapan fotokapanlar kullanılmaya başlandı.

Bolu'da, ormanları korumak, izlemek ve yasa dışı faaliyetleri engellenmek amacıyla yerli ve milli yapay zeka ile suç tespiti yapan fotokapanlar kullanılmaya başlandı.

Bolu'da, orman suçlarına karşı anında ve olay yerinde müdahale edebilmek amacıyla ORIKEM (Ormanları İzleme Koruma Entegre Müdahale) Projesi kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü görev sahaları içinde yerli ve milli yapay zeka ile suç tespiti yapan fotokapanlar kullanılmaya başlandı. Ormanlara yerleştirilen fotokapanlar ile orman sahaları 24 saat boyunca izlenerek hareket ve ısı sensörlerinden sağlanan görüntü ve videolar makineler arası haberleşmeye aktarılıp yapay zekâ tarafından işlenerek ilgili orman işletme şefine gerçek zamanlı olarak gönderiliyor.

Elde edilen görüntüler suç delili olarak kullanılacak

İnsan, hayvan, araç ve iş makinesi türüne göre alarm oluşturma özelliği bulunan yapay zeka destekli fotokapanlar aynı zamanda orman suç aletlerini, canlı cansız nakil araçlarını tanımlayarak öncelikli alarm sınıfları oluşturabiliyor. Orman suçlarının oluşmasına engel olmakta büyük oranda etki edecek olan fotokapanlardan elde edilen görüntüler suç delili olarak da kullanılabilecek.

3 yorum yapılmış

  • ormancı6 Nisan 2021 - 14:14
    ne yani artık ormana rahat rahat tuvalet yapamıcazmı
  • #ormanlarhayvanlarındır6 Nisan 2021 - 18:40
    Ormanda fuhuş yapanlar ve ormana çöp, şişe atanlar teşhir edilsin
  • ben ne buldum.TEMİZLİK YAPARKEN9 Nisan 2021 - 17:00
    ben köylü yaylası olan biriyim genelde seben kıbrıs cık yolu üzeri giriş bizim yayla güzeldir etrafi genelde gelen piknik geziciler AİLE ORTAMI.dır.arasıra boş olunca kalan pislikleri toplarım güzel kalsın diye çok da titizimdir.hemen yol ağzında yol yatık menfeze yakın eğik kısımlar genelde sulu vede camurludur pislikler yapışmış temizliğide oradan bulduğum dal kırntısını çakı veya kücük çakı ucunu sivritir öyle yaparım onla pislikeri alırken hiç olma

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.