Oltacı çetesine 8 tutuklama

Oltacı çetesine 8 tutuklama
18 Haziran 2020

Bolu merkezli 8 ilde, 'oltalama' yöntemiyle kişilerin banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirerek, 447 bin TL'lik dolandırıcılık yapan, aralarında örgüt liderinin de olduğu 17 kişiye yönelik yapılan  operasyonda  8 kişi tutuklandı.  9 Şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğünce "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Bilişim sistemlerini kullanılması ile nitelikli dolandırıcılık ve Banka ve Kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarını işledikleri tespit edilen Bolu merkezli 8 ilde ( Kayseri Adana Antalya Ankara Şanlıurfa İstanbul Konya) eş zamanlı olarak 17 kişiye yönelik planlı operasyon yapılmış, dört günlük gözaltı sonucunda Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kom Şube Müdürlüğünce işlemleri tamamlanarak Bolu Adliyesine sevk edildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.