"Mutlaka imha edilecek"

"Mutlaka imha edilecek"
17 Haziran 2020

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaylalarındaki kaçak bahçe çitlerinin yıkılmasına ilişkin, "İmar Barışı’nın belirlemiş olduğu süreçten sonra yapılan çit, ev ve benzeri her neyse mutlaka imha edilecektir." dedi.

Vali Ümit, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı 7 köye ait yaylada yapılan kaçak bahçe çitlerinin yıkımı için çalışma başlatıldığını, sorumluluk alanı itibarıyla belediye ekiplerinin sabah saatlerinde yıkımı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Güvenlik ve organizasyon konusunda ilgili kurumların da görev aldığını belirten Vali Ümit, "Mevzuat gereğince belediye sınırları içinde meralarda yaşanan işgallerin kaldırılması belediyelerin görevidir. At Yaylası belediye mücavir alanı içindedir. Bu sebeple At Yaylası'nda çitlerin yıkılması konusunda çalışmayı belediye ekipleri gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Yapılan işin bir hakkın yerine getirilmesi olduğunu aktaran Ümit, şunları kaydetti:

"Son birkaç gün içerisinde bazı alanlar maalesef tel örgülerle apar topar çevrilmiş. Çit altına alınmış. Oralar sanki birilerininmiş gibi sahiplenilmiş. Hepimiz gelecek nesillerimizin haklarını, komşularımızın ve can dostlarımızın hakkını ve hukukunu korumakla mükellefiz. Konuyla ilgili ihbar aldık ve inceleme neticesinde ihbarların doğru olduğunu tespit ettik. Konuyu belediyeye ilettik. Belediye ekipleri görevlerini yapıyor. Jandarma olarak güvenliğini alıyoruz. Aynı zamanda kadastro elemanları tarafından yerin mera olup olmadığı da araştırılıyor, tespit edilerek hareket ediliyor."

Her şeyin mevzuat çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Ümit, "İnsanların yaşam; büyükbaş hayvanların gezinme, otlak alanlarının korunmasına gayret ediyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız diğer yaylalarda da devam edecek. İmar Barışı’nın belirlemiş olduğu süreçten sonra yapılan çit, ev ve benzeri her neyse mutlaka imha edilecektir. Meralardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız yasal işlemlerin ardından istedikleri meralardan faydalanabilecek. Onların bu hakları korunacak. Olay bundan ibaret. Hayvancılık yapanların dışında birinin gelerek meraya çivi çakması yasal değil. Yasal olarak yanlış olan şeylerin karşısında durmak da her vatandaşın ve öncelikle bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

8 yorum yapılmış

  • ismail karacaoğlu17 Haziran 2020 - 15:20
    yaylalarda buğüne kadar gelip giden valilerimiz arasında, yaylalara ve meralara değer verip korunmasında çaba sarfeden birkaç validen biri mevcut valimiz, inşaallah söylediklerini gerçekleştirir ? biz de teşekkkür borç biliriz yaylalarımız da bu katliamdan kurtulmuş olur.
  • Ismail18 Haziran 2020 - 09:30
    Köyle herhangi bi baglantisi olmayan.bolu disindan gelmis kontynir veya tek katli ev oturtmus ve eteafinda 10bin m2 yer zaptetmis.hayvancilikla veya tarimla alakasi olmayan.kisilerin bahceleri neden acilmadi.nwden 200yillik bi evin ve dahi koyun yerlisi kucucuk bahcesinin demir kapisi acilmadi kepceyle kirildi.soru bu.valilik isguzarlik yapmistur.adaletli bi uygulama yapilmadi.
  • Erol18 Haziran 2020 - 10:32
    Millet yaylaları işgal etmiş. Seben yaylaları da öyle. Arsızlar her yeri sahiplenip kaçak beton evler yapmış. Doğanın korunması için bu talanın, hırsızlığın önüne geçilmesi lazım. Hepsi yıkılsın ki bir daha talana cesaret edemesınler.
  • Fahri Yaman18 Haziran 2020 - 10:57
    Hayvancılık yapıyoruz yayladaki evimiz ahirimiz eskidi yenisi ni yaptırmıyor devlet bizim sesimizi duyan yok hiç adam şehirden gelip villa dikiyor hobi bahçesi yapıyor kendine bunlar yüzünden biz hayvancılık yapamaz olduk yaylalarda vali bey den bize bir yol göstermesi ni bekliyoruz betondan ahşaptan mi konteyner mi ? Cevap bekliyoruz yetkililerden
  • Esnaf 18 Haziran 2020 - 15:49
    Hiççç ağlamaya gerek yok çok güçlü devletimiz memleketin yaylalarını halka sırf inşaatı hareketlendirmek ortalık hareketlensin diye peşkeş çekti akp hükümetinin satmadığı elinin değmediği kulak arkası kalmadı şimdide ağlamayın
  • Taskestili18 Haziran 2020 - 20:16
    Gidinde taşkestinin yaylalarına bakın vali bey Bolu valisi olarak Taşkesti halkının yanında durun da sizin adaletinizi görelim taşkestinin köylüleri kendi yaylasına giremiyor neden araştırın insanlar hapis yattı yaylalar için bizim olanı zaptettiler şimdi tam zamanı buradaki yürekliliğinizi oralarda da görelim
  • Taşkestili18 Haziran 2020 - 20:24
    Burada kararlı olduğunuz kadar gidin düzcenin zaptettiği yaylalarda yıkım yapın yapabiliyorsaniz Bolu halkı ( Mudurnu Taşkesti köylükleri ) kendi yaylasına gidemez durumda bizim arkamızda değil yanımızda durun bu konuda
  • Ugur18 Haziran 2020 - 23:11
    Bütün yaylalara bu uygulama lar gitsin sadece küçük bahçe yeterli bence denetlenmeli

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.