Milletvekili İsmail Akgül hızlı trenin peşine düştü

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Meclis yaptığı konuşmada Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren güzergahında Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı olduğunu dile getirdi.

Milletvekili İsmail Akgül hızlı trenin peşine düştü
23 Aralık 2023

Milletvekili Akgül, 2024 Bütçe Görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan, İstanbul-Ankara, yüksek hızlı tren hattında araştırmalar sonrasında Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahı üzerinden olmasının birçok avantajı olduğunu söyleyerek; “İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projesi tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi bizleri de heyecanlandırmaktadır. İstanbul Ankara arasında ulaşımı 80 dakikaya düşürecek olan bu projeyi ve Kuzey Marmara otoyolu devamını sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız hızlı tren projesi için seçilen güzergâh konusunda bazı isteklerimiz olacak. Üniversite hocalarımızın yaptığı araştırmalar sonrası güzergahın Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı vardır. Çevre illerin bu hatta entegresi, maliyet düşüklüğü, coğrafi zorlukların azalması, yolcu kapasitesinin artması gibi birçok avantajı bulunan Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının gözden geçirilmesini ve bu güzergahın avantajlarının tekrar değerlendirilmesini önemle rica ediyoruz.” dedi.

3 yorum yapılmış

  • Ahmet Kurt23 Aralık 2023 - 14:41
    Çok doğru bir tespit. Onaylanmış olan bu prjenin vekilin dediği gibi güzargahı değiştirilmelidir. Bu da Düzce ve Bolunun tüm belediye başkanları tüm sayasi partiler ve tüm sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bu konuyu tek vücûd dile getirmek gerekir. Mutlaka bu konu için Düzce ve Bolu beraber çalışmalıdır.
  • Bolulu vatandaş23 Aralık 2023 - 16:01
    Sayın vekilin Bolunun sorunlarını ve çözüm önerilerini Meclise taşıması çok güzel ve diğer vekillere örnek olacak bir davranış. Bu tespitlerin ilgili Bakanlıklara yazılı olarak bildirilmesi ve sürekli takip edilmesinde fayda var. Tebrikler.
  • Zuhal temel 23 Aralık 2023 - 17:58
    Sayın vekilim hızlı tren bolunun mudurnu ilçesinden geçecek ti .projesi yapıldı ve karar alındı diye biliyoruz .birazda mudurnuya yatırım yapılsın mudurnuda bolunun ilçesi deyilmi .yıllardır mudurnudan geçmesi için mücadele veriyor mudurnulular mudurnununda vekilisiniz siz sada bir yere odaklanmayin .kolay gelsin saygılar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.