Millet bahçesi olacaktı, yalan oldu

Millet bahçesi olacaktı, yalan oldu
22 Haziran 2020

Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından yapımına başlanan ve 11 milyon TL harcanan Köroğlu Park kaderine terk edilmiş durumda. AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay tarafından buranın 'millet bahçesi' olarak yapılacağını söylemesine karşın şu ana kadar parkta herhangi bir çalışma yapılmadı.

Bolu Belediyesi, Alpagut Mahallesi'nde 2016 yılında 90 bin metrekare alan üzerinde Uluslararası Köroğlu Parkı için çalışmalara başladı. Parkın ilk etabında, kentin birçok yerinden görülen bir noktasına dev bir Köroğlu heykeli yerleştirildi. Kazakistan'da yapılan heykel, parçalar halinde TIR'larla Bolu'ya getirildi. Yüzde 80'i tamamlanan ve 11 milyon TL harcanan Köroğlu Parkı'nın yerel seçimden hemen önce 20 Mart'ta açılışı düzenlendi.

İçerisinde 70 metre yükseklikte 19 ton ağırlıkta Bolu'nun sembolü olan halk ozanı Köroğlu'nun dev heykelinin de bulunduğu parkın, 31 Mart Yerel Seçimleri döneminde Millet Bahçesi olması yönünde karar verildi.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'ında Köroğlu Parkın 'millet bahçesi' yapılacağını açıklamasının üzerinden bir yıl geçti fakat parka bir çivi dahi çakılmadı.

Parkta bugüne kadar yapılan tek çalışma, parkın giriş yollarına araç giremesin diye toprak dökmek oldu. Dökülen toprağa karşın bazı vatandaşların yürüyerek buraya girerek içki alemi yaptığı öğrenildi.

Camları kırılan duvarları yıkılmaya başlayan 11 milyonluk projenin son hali içler acısı bir vaziyette.

 


 

2 yorum yapılmış

  • Vatandaş 22 Haziran 2020 - 15:35
    Verin belediyeye yapsınlar
  • Hamdi Birgören 22 Haziran 2020 - 16:03
    Yeni belediyenin sahiplenmesi gerekmez mi?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.