Mecliste bağış toplama kararı alındı

Mecliste bağış toplama kararı alındı
4 Temmuz 2022

Bolu Belediyesi ile Valilik arasında krize neden olan kurban bağışına ilişkin belediye meclisi tekrar karar aldı. Oy birliği ile belediyenin kurban bağışı toplamasına izin verilirken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şehrin seçilmişi kim olursa olsun, valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” dedi.

Geçtiğimiz günlerde belediyeye ait kurban bağışı billboardlarının valilik kararıyla kaldırılmasının ardından Bolu Belediyesi ile Bolu Valiliği arasında başlayan bağış krizi belediye meclisine taşındı. Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Özcan,  meclis üyelerinden bağış toplanması için destek isteyerek, “Bakın Valiler geliyor, gidiyor… Belediye başkanları da geliyor gidiyor ama belediye başkanları bu şehirde yaşamaya devam ediyor.  Valiler çekip gidiyor, yani biz hancıyız, valiler yolcu. Burada sahip çıkmanız gereken şu, biz valiliğe tabi bir kurum değiliz. Biz halk tarafından seçilmişiz. Yarın öbür gün sizden biri belki çocuklarınızdan birisi seçilecek. Bir gün devrin iktidarı buraya vali atayacak ve o vali o devrin belediye başkanına zulüm etmeye kalksa ne hissedersiniz? O yüzden burada bana sahip çıkın. Yarın farklı durumlar yaşansa da zulme karşı tutumun aynı kalması gerektiğini belirten Özcan, “Şu şehrin belediye başkanı, Tanju Özcan diye ezdirmeyin. Yarın başkası gelecek buraya, yarın Kamuran Avcı olacak, ona yapılırsa da bu yanlış olacak. Bu kapıyı açmasına izin vermeyin. Şehrin seçilmişi kim olursa olsun, valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” diye konuştu.

BAĞIŞ KARARI OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Özcan’ın konuşmasının ardından kurban bayramında ayni ve nakdi şartlı bağışların kabul edilmesi için oylama yapıldı. Bolu Belediyesinin 2022 yılı için kurban bağışı yardımı almasına, oy birliği ile karar verildi.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş5 Temmuz 2022 - 13:20
    Artık, havalar iyi iken, Bolunun cadde, sokak, yol, su vs. sorunları ile ilgilenmekte fayda var. Gerilime son verelim.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.