Kuş depoda çürüyordu, kavşağa diktik

Kuş depoda çürüyordu, kavşağa diktik
21 Ağustos 2020

Bolu Belediyesi’nde geçmiş yönetimin 472 bin TL’ye satın aldığı ve 3 yıldır depoda çürümeye terk edilen Anka Kuşu heykeli Başkan Tanju Özcan’ın talimatıyla dönel kavşak içinde değerlendirildi, milletin parası heba olmadı.

2017 yılında Bolu Belediyesi eski yönetimi ihale usulüyle 400 bin TL + KVD bedelle “Anka Kuşu” heykeli satın alındı.  Ancak heykel olası tepkiler nedeniyle kullanılmayarak bir depoya konuldu.

Başkan Özcan çürümesine müsaade etmedi

Aradan geçen üç yılın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluluların vergileriyle satın alındıktan sonra adeta çürümeye terk edilen 472 Bin TL’lik heykelin durumunu öğrenerek uygun bir yerde değerlendirilmesi talimatı verdi. Bunun üzerine yüz binlerce lira verilerek satın alınan heykel, kısa süre önce Karacasu yolu üzerinde yeni inşa edilen dönel kavşağın içine yerleştirildi. Heykelin değerlendirilmesiyle birlikte bu sayede hem Boluluların cebinden çıkan yüz binlerce lira bir depoda çürüyüp gitmemiş olurken, hem de her gün yüzlerce aracın geçtiği dönel kavşak sanatsal hoş bir görünüme kavuştu.

4 yorum yapılmış

  • Vatandaşa 21 Ağustos 2020 - 15:15
    Kus depoda curumesinde sayın baskan heykeli ziyaret ederken kus depoda curumesin derken birde karacasuya dogru uzanan orta refuju cimenleri cicekleri agaclarida bi incelesin onlarfa sususzliktan olduklari yerde kurudular sarardilar boludaki butun yesil alanlarda otomatik sulama sistemleri gerekli araclari var yaziktir gunahtir yada park bahceler birimini kapatin
  • Sual21 Ağustos 2020 - 16:07
    Heykelcilik bulasici galiba. Kardesim millet sizlerden heykel, eglence konser vs degil is alani istiyor. Sanat eserlerine deger bicilemedigi icin ne kadar gosterirse gostersin ucu acik. Devlete kaziktan baska bir sey degil.
  • Bulent ismail sahin 21 Ağustos 2020 - 18:44
    biz ancak böyle heykellerini görürüz gerçeği hayal oldu.
  • Reel 22 Ağustos 2020 - 02:22
    Gördüğüm kadarıyla 10.000 TL etmez , lakin 472.000 TL ödenmiş asıl bunu sorgulamak lazım!

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.