Kredilere aldanıp acele etmeyin

Kredilere aldanıp acele etmeyin
8 Haziran 2020

Kredi ucuzladı konuta zam geldi
AKKAYA Gayrimenkul'ün sahibi Turgay Akkaya vatandaşları uyararak, " Düşük faizlere aldanıp acele etmeyin. İskansız, topraktan acele ederek yer almayın. Çok dikkatli olun dedi.

Turgay Akkaya, Türkiye'de ne zaman konut kredileri ucuzlasa hemen ardından konut fiyatlarının yükseldiğini, haksız zam fırtınası estiğini söyledi.

Pandemiyle birlikte işlerin düşüşe geçtiğini fakat hükümetin faizleri düşürmesi ile talebin arttığını ama bütçeleri sarsan haksız fiyat yükseltmeler yaşandığını, bunun da piyasada tekrar olumsuz etki yarattığını belirten Akkaya, "Kiralıklarda ise aşırı bir düş var. Üniversitenin kapanması ile birlikte kiralıklar daha cazip fiyatlara çekildi ancak yinede 1+1 dairelerin doluluk oranı gün geçtikçe düşüşte. Gayrimenkul alacak vatandaşlarımız ise bu düşük faizlere aldanıp iskansız, topraktan acele ederek asla yer almasınlar. Gayrimenkul danışmanlarından alacakları konut yada arsaların eksiksiz belgelerini istesinler, ayaklı emlakçılardan uzak dursunlar. Bolu'da bilinen, güvenilir bir gayrimenkul uzmanından yardım almalarını tavsiye ediyorum" dedi

Ayrıca Akkaya  salgınla birlikte Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan ve piyasadaki fahiş fiyat artışlarını takip edip ceza uygulayan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun konut zamlarını da incelemeye alması gerektiğini söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.