Bolu'nun sorunlarını ve çözüm önerilerini sık sık dile getiren Dr. Selami Konyalıoğlu, "Artık ben meclis üyesi olduğumdan beri Bolumuzun sorunları ile ilgili sıralama yapamaz hale geldim, içine girdikçe çözüm bekleyen ancak çözümü için hiçbir adım atılmayan o kadar büyük sorunlar var ki şaşırıp kalıyorum" dedi.
Konyalıoğlu Bolu Belediyesinin Bolu'nun atık suyunu arıtamadığını, artılamayan atık suyun Büyüksu deresine akıtılıdğına dikkat çekerek, 1Öncelikle teşekkür ederim bana bu fırsatı verdiğiniz için. Şöyle ki ilimiz merkezde her gün evimizde, işyerimizde atık olarak belediye iletim hatlarıyla Geçitveren köyü yakınlarındaki pis su arıtma tesislerine gelen günlük 110 bin ton pis suyun sadece 35 bin tonu arıtılıyor. Belediye başkanımızın ifadesine göre 29 bin ton. Kalan 75 bin tonu arıtılamadan büyüksu deresine boşaltılıyor. Bu konunun bir başka yönü de vatandaşlardan ve işletmelerden alınan her 3 tl’nin 2 tl’sinin haksız yere hizmet verilmeden alındığını da ifade edeyim.
Bu 2024 yılında Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ünlü şehrimiz için çok acı ve kabul edilemeyecek bir durum. Belediye başkanımız mecliste bu konuyu anlatırken bu konunun müdürü beni yanlış yönlendirdi, kandırıldım ifadesini kullandı.
Belediye hiçbir soruna çözüm üretemiyor
Artık ben meclis üyesi olduğumdan beri Bolumuzun sorunları ile ilgili sıralama yapamaz hale geldim,içine girdikçe çözüm bekleyen ancak çözümü için hiçbir adım atılmayan o kadar büyük sorunlar var ki şaşırıp kalıyorum.
Depremle ilgili hiçbir çalışma yok
Şehrimiz 1. derece deprem bölgesi ve olası depremle ilgili hiçbir çalışma yok. Şehrimizde çok büyük bir otopark sorunu var, yeriyle birlikte çözüm önerisi sundum,yine hiçbir çalışma yok.
Ve son olarak pis su arıtma sorunu;
Korkuyorum Allah korusun yakın zamanda Yuva köyünde olan felaketin bir benzerinin bir şehrin başına gelmesine ramak kala yaşıyoruz.
Çünkü arıtma tesislerinin ilerisinde onlarca köy tarla, bostan sulamasını ve hayvanlarının otlaklarda su ihtiyacını Büyüksu deresinden karşılıyor. Abant’tan gelen pis su kolektör hattından Abant deresine karışan kanalizasyon vb artıkların görüntüleri yakın zamanda medyaya yansıdı ve bu dere Gölköy’deki şehir içme suyumuza karışıyor.
Gölköy’de su seviyesi %30’ların altına düşmüş durumda ve bu durumu sorduğum konunun resmi ve özel profesyonelleri Gölköy’deki su seviyelerinin %25 lerde iken gelen kirli suyun (bahsi geçen su kanalizasyon artığı karışmış su) hiçbir şekilde su arıtma tesisinde dezenfekte edilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyorlar.
Velhasılı kuraklığın daha uzun sürmesi halinde ilimizi içme suyu anlamında da zor günler bekliyor
Yeni Pis su arıtma tesisi yapımı ile ilgili değerli vekilimiz Yüksel Coşkunyürek’in bakanlık düzeyindeki etkili temasları sonucu alınan mesafe bu konuda tek tesellimiz.
Sayın Valimizi göreve davet ediyorum
Ben sizin aracılığınızla Sayın valimizi İl Hıfzısıhha kurulunu toplayarak Büyüksu deresinden sulama yapılmaması ve hayvan içme suyu olarak kullanılmasının sorun çözülene kadar yasaklanmasını ve bu haliyle Abant deresi suyunun Gölköye verilmesinin önüne geçilmesini sağlamak üzere göreve davet ediyorum.
Sayın Belediye Başkanımızı şehrimize yeterli pis su arıtma tesisi yapılana kadar pis su arıtma tesislerinde oluşturacağı makam odasında tüm mesaisini icra etmesini talep ediyorum,
Halk Sağlığı Genel Müdürümüzü sorun çözülene kadar alınacak sağlık önlemleri için bakanlık profesyonellerini araştırma yapmak üzere şehrimize görevlendirmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.
1 yorum yapılmış