Kılıçdaroğlu'ndan başkan Özcan'a büyük ayıp

Kılıçdaroğlu'ndan başkan Özcan'a büyük ayıp
7 Mart 2023

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sararken, siyasette de baş döndürücü gelişmeler yaşanıyor.6'lı masanın bir yıla yakındır üzerinde durduğu cumhurbaşkanı adayı arayışında sona gelindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel merkezinde ittifakın diğer liderleriyle yapılan görüşmenin ardından adaylığını resmen açıklarken, törene katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı kürsüye davet etmemesi 'büyük ayıp' olarak nitelendirildi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkladığı sırada yanı başında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olmasına karşın tören alanında bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kürsüye davet edilmemesi gözlerden kaçmadı.

Oysa ki Başkan Tanju Özcan tüm siyasi parti liderlerine Cumhurbaşkanı adayı olmak için mektup yazmış, yapılan anketlerde üst sıralarda çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Yavaş ve İmamoğlu'na Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının yolu bile açılırken Başkan Tanju Özcan'ın birçok ittifak ortağından daha fazla oyunun olmasına karşın bu pazarlığın içinde yer bulmaması özellikle sosyal medyada ki sevenleri tarafından tepki ile karşılandı.

  

1 yorum yapılmış

  • Vatandas7 Mart 2023 - 13:12
    İttifak dağılmak üzere iken Sözcü tv de bir programa katılan başkan Özcan her iki tarafın anlaşarak bu ittifakın devam etmesi gerektiğini ilk defa O söylemiştir.Yani ittifakıt devam etmesinde katkısı olmuştur.Önemli olan vatansa gerisi teferruattır.Başkan Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmadığına göre hangi sıfatla davet edilecekti.Başkanı tüm Türkiye tanıyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.