Kezzaplı tehdide 2 buçuk ay ceza

Kezzaplı tehdide 2 buçuk ay ceza
16 Haziran 2016

Bolu'da, boşandığı eşi 37 yaşındaki Reyhan D'yi, "Senin yüzüne kezzap dökeceğim, gençliğini güzelliğini bitireceğim, parayı getirmezsen o evi çocuklarla birlikte yakacağım" diyerek tehdit ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 41 yaşındaki Hakan T.'ye 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

TIR şoförü Hakan T. ile 17 yıl evli kaldığı 2 çocuğunun annesi eski eşi Reyhan D. arasında, boşandıktan sonra mal paylaşımından tartışma çıktı. Hakan T, evliyken oturdukları kayınpederine ait evde tadilat için harcadığı 35 bin lirayı istedi. Hakan T., iddiaya göre parayı vermeyen eski eşini, "Ne yaparsan yap benim paramı ver. Annenle, baban seni pazarlasınlar, senin yüzüne kezzap dökeceğim, gençliğini güzelliğini bitireceğim, parayı getirmezsen o evi çocuklarla birlikte yakacağım " diyerek tehdit etti. Reyhan D. de eski eşine küfür ve hakaretlerde bulundu. Birbirlerinden şikayetçi olan eski karı koca hakkında, 'Tehdit' ve 'Hakaret' suçlarından karşılıklı dava açıldı. MAHKEME TAHRİK DEDİ Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklardan Hakan T., suçlamayı kabul etti. Uzun yola gittiğinde eşinin kendisini aldattığını iddia eden Hakan T., "Boşanınca o eve yaptığım masrafın parasını istedim, vermedi. Ben de ağzıma geleni söyledim. O da bana küfürler, tehditler savurdu. Ben de şikayetçi olmuştum. Ama şimdi şikayetimden vazgeçiyorum. Allah'ından bulsun" dedi. Mahkeme Başkanı'nın kezzap dökmekle tehdit edip etmediğini sorması üzerine sanık, "Evet, o anlık sinirle tehdit ettim" diye konuştu. Reyhan D. ise eski eşinin kendisine zarar vermesinden korktuğunu ifade ederek şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti Hakan T’nin, tahrik altında hakaretlerde bulunduğu kanaatine vararak Hakan T’nin hakaret suçundan beraatına  karar verdi. Tehditten dolayı ise  Hakan T., duruşmadaki iyi hali, saygın tutumu ve samimi anlatımları göz önünde bulundurularak 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın sabıkasının bulunmaması nedeniyle, sanığın bir yıl içerisinde başka bir suça karışmaması şartıyla cezasını uygulamama kararı aldı. Reyhan D. ise eski eşinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle beraat etti.(Emrah ÖGET)

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.