Kestaneci Kadir Amca trafoda ölümsüzleşiyor

Kestaneci Kadir Amca trafoda ölümsüzleşiyor
16 Ekim 2020

Bolu Belediyesi ve CHP Gençlik Kolları işbirliğinde başlatılan “Şehrimizi Güzelleştirelim” projesiyle İzzet Baysal Caddesi’ndeki 10 noktadaki trafolar renkli resimlerle süslenmeye başlandı.

Haber: Ayşe TAVAŞ

Bolu Belediyesi ve CHP Gençlik kolları işbirliğinde başlatılan 'Şehrimizi Güzelleştirelim' Projesini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri destek vererek yürütüyor. Öğrenciler tarafından yapılan birbirinden farklı resimler caddeye adeta açık hava sergisine dönüştürdü. Caddedeki vatandaşlar çizilen resimleri büyük ilgiyle karşılarken bölge esnafı yapılan uygulamadan memnuniyet  duyduklarını açıkladı. Projeye çizimleriyle destek veren BAİBÜ öğrencisi Semih Çetindaş, “Bolu belediyesi ve CHP Gençlik Kolları işbirliğinde başlatılan ‘Şehrimizi Güzelleştirelim’ Projesini trafolara resim çizerek destek veriyorum. Proje tam anlamıyla bir gönül işi herhangi maddi kazanç sağlamıyoruz. Projeye çizimlerine 3 gün önce arkadaşım BAİBÜ Resim bölümü öğrencisi Kardelen Topalla başladık. Çizimler için Belediye ve Gençlik Kolları belirli bir konsept koymadı. Çizilen resimlerin konsepti arkadaşım Kardelen ve bana ait trafolara çizdiğimiz resimleri caddedeki vatandaşlar olumlu tepki veriyor. Olumlu tepkileri görmek bizleri mutlu ediyor. Çizimlere 10 trafoyla başladık hedefimiz 100 trafodur” ifadelerini kullandı.

10 Yıldır Esnaflık yapan Kadir Amcanın resmini bu trafoya çizdim”

Trafolara çizdikleri resimlerin İzzet Baysal caddesindeki vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Semih Çetintaş, İzzet Baysal caddesi Tabaklar camisi önünde bulunan trafoya 17 yıldır kestanecilik yapan Kadir Amca’nın resmini çizdiğini söyledi.  Çetintaş, “ Kadir amca 17 yıldır tam bu trafonun önünde kestane satıyormuş. Biz çizim için trafonun önüne geldiğimizde bizleri güler yüz ve ilgiyle karşıladı. Kendisinin isteği üzerine bu trafoya onun resmini çizdik” dedi.

1 yorum yapılmış

  • Vedat arıkan16 Ekim 2020 - 21:23
    Gerekli izinler alınmış mı o resimleride boyamasınlar yazıktır boşuna uğraşmasınlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.