Kanal kapatılıyor, üstü böyle olacak

Kanal kapatılıyor, üstü böyle olacak
15 Haziran 2020

Bolu'da şehrin mekezinden geçen kanal kapatılacak. Kapanan kanalın üstüne bisiklet yolu, yürüyüş alanları ve park yapılacak.

Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde kapatılmaya başlanan fakat DSİ tarafından projesi onaylanmadığı için duran sulama kanalının üzerinin kapatılması için Belediye Başkanı Tanju Özcan girişimlere başlamıştı.

Tarım ve Köyişleri Bakan yardımcısı Fatih Metin'den proje için destek isteyen Başkan Özcan hazırladığı projeyi DSİ'ye sunmuştu. Başkan Özcan'ın verdiği proje DSİ tarafından onaylandı.

Sulama mevsimi olması nedeniyle kanalın üzerini kapatma çalışmaları Eylül ayında başlayacak. 

ÜSTÜ ÇOK GÜZEL OLACAK

Konu ile ilgili Bolu Gazetesine konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, "DSİ'nin sulama kanalı şehrin gelişmeye başlamısıyla kentin tam ortasında kaldı. Biliyorsunuz burada sık sık kazalar meydana geliyor, araçlar kanala uçuyor. Ayrıca yaz aylarında da bölgede sivrisinek oldukça fazla oluyor. Biz kanalın üzeri için yaptığımız projeyi DSİ'ye sunduk ve proje onaylandı. Şimdi sulama mevsimi olduğu için çalışmalara Eylül ayında başlayabileceğiz. Kalıcı konutlar kavşağından sanayiye kadar olan kanal kısmına dev kare şeklinde borular döşeyeceğiz. Üzerine de yürüyüş yollarının,bisiklet yollarının olduğu parklar yapacağız. İsteyen burada dinlenebilecek, isteyen sporunu yapabilecek. Çok güzel bir peyzaj çalışması yapacağız. Desteklerinden dolayı Bakan Yardımcımız Fatih Metin'e teşekkür ederim" dedi.

İŞTE O PROJENİN GÖRÜNTÜLER..

11 yorum yapılmış

  • Bolulueskikamyoncu ismailkazanoglu15 Haziran 2020 - 17:58
    Sulama kanalı.benimbildigim. golkoyden caydurtta kadar..hepsini kapanacak.sadece sehiricimi..aydınlatırsanız.cokiyi ol lur..başarılar.selamlar.
  • Nimet16 Haziran 2020 - 00:41
    Tebrikler çok güzel bir proje
  • ARDUİNOMASTER16 Haziran 2020 - 10:18
    ARAÇLAR BU PROJEYLE ARTIK YURUYUS YAPAN İNSANLARIN UZERİNE UÇACAK
  • Mazlum Düzgün 16 Haziran 2020 - 11:55
    Güzel bir proje başarılar diliyorum
  • Rukiye Eren23 Haziran 2020 - 17:34
    Belediyeye orada oturan bir sakin olarak, birebir yazı yazdım. T.C.Bolu Belediye başkanlığı konu ile ilgili yazıma anında cevap verdi.Ve konuyu takip ettiğini yazdı. Bu kadar hızlı girişiminde olumlu sonuç doğurdu.Teşekkürler..Başkan! Sağolun..
  • Avni Duran6 Temmuz 2020 - 10:31
    Kapatılan kanal suyunun tarmsal arazilerde kullanılması işinide belediye devir alsada yapımı gerçekleşse. Proje 2014 ten bu yana sadece seçimlerde gündeme geliyor uygulama yok.
  • Yaşar21 Ağustos 2020 - 23:17
    Merhabalar sayın başkan çalışmalarınızdan ötürü sizleri ve ekibinizi Tebrik ediyorum Bolu muza yakışan yeni bir projeye imza atıyorsunuz
  • Bolulu 22 Ağustos 2020 - 21:45
    Çok değerli kıymetli başkanım sizleri tebrik ediyor basarılarınızın devamını diliyorum elit bir bölge için uğraşlarınız takdire şayan iyi çalışmalar
  • Behcet30 Ağustos 2020 - 15:39
    Mükemmel bi proje ama her dönem dile geliyor lakin uygulamaya gecilmiyor insallah bisefer olur
  • Fatih gultekın29 Mayıs 2021 - 06:39
    Yapılan her sey guzeldır ama benım evımı Daha ilk sıddetlı yağmurda subastı evımin onudekı sugıderlerı kapatıldı ne olacak sımdı bana biri bunun acıklamasını yapar mı
  • Fatih gultekın29 Mayıs 2021 - 06:54
    Kanalın kapan ması guzel ama yağmur suları evime doluyor yetkılılerden Bı an once yardım ısıtıyorum tsekkur sağlık MAH yelki sokak 114/2

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.