İşte Köroğlu'nun Bolu'daki konağı

Halk kahramanı Köroğlu'nun Dörtdivan'da bulunan evinin restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Restorasyonun tamamlanmasının ardından ev ziyarete açılacak.

İşte Köroğlu'nun Bolu'daki konağı
20 Ocak 2024

Dörtdivan'ın Sayık Köyü'nde bulunan ve halk kahramanı Köroğlu'ya ait olduğu bilinen konak, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneğiyle Dörtdivan Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan, Bolu’nun en önemli değerlerinden biri olan halk kahramanı Köroğlu’nun Dörtdivan’ın Sayık köyündeki evinde süren restorasyon çalışmalarını yerinde incelededi.

Vali Kılıç, Ağustos ayında restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanan Köroğlu evi hakkında yetkililerden bilgiler alırken, sadece Bolu'nun değil tüm Türk Dünyasının bir değeri olan Köroğlu'nun evi ziyarete açılacak.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu20 Ocak 2024 - 14:06
    Sayın Valimizden, Atatürk'ümüzün Boluda konakladığı Halkevi binasına benzer bir tesis yapılmasına vesile olmasını istiyoruz. O zaman Valimiz tarihe geçer.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.