İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu'nu aday göstereceklerini açıklamasının ardından İmamoğlu, verilen desteğin sevindirici olduğunu söyledi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti
13 Eylül 2023

CHP'de kurultay süreci öncesinde değişim rüzgarları eserken, bu rüzgarı başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık adaylığına cesaret edemedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkamayan İmamoğlu, İstanbul için yerel seçimlerde yeniden aday olacağını duyurdu.

"Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylarının Ekrem İmamoğlu olduğunu belirterek, "Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır." dedi.

"Destek vermesi ve adayımızdır demesi sevindiricidir"

CHP'den gelen bu onay ise İmamoğlu'na soruldu. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan gelen bu açıklamanın sevindirici olduğunu söyledi.

İmamoğlu, "Seçim gününe kadar hiç hız kesmeyeceğiz. İBB Başkanı olarak, CHP'nin evladı olarak İBB Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum, bu yolda varım demekle niyetimi açıklamıştım.

Bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Bu yolculuğuma Genel Başkanımızın destek vermesi ve adayımızdır demesi sevindiricidir.

Bundan sonrası partimizin kurullarının alacağı karardır. Genel Başkanımızın kararından sonra Parti Meclisi gelir ve var olan yolculuğumuz resmiyete dönüşür." dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.