İl Başkanı Suat Güner'den ses getirecek açıklamalar

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, ​​​​​​​"Sayın Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçilerse Tanju Özcan Aday Olmayacaktı Ne Oldu? “Bolu Belediyesi’nde paraların nasıl hunharca harcandığını nerelerin kimlere peşkeş çekildiğini yakında açıklayacağız” dedi.

25 Kasım 2023

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın son dönemde kendisi, belediye çalışmaları ve siyaseten yaptığı açıklamalara tek tek cevap verdi.

“SN.ERDOĞAN TEKRAR CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSE ADAY OLMAYACAKTI. NE OLDU?”

“Tanju Özcan, ‘Yapıcı muhalefet olmadığı için yüzde 60 oy ile tekrar belediye başkanı seçileceğim’ demiş. Birincisi, genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Bolu Belediye Başkan adayı olmayacağını söylemişti. Şimdi ne oldu? İşte omurgasız ve yalanlar üzerine kurulan siyasetin apaçık örneğini görüyorsunuz. Bir söz verdi isen tutacaksın. Popülist söylemlerle, yerine getiremeyeceğin vaatlerle atıp tutmayacaksın. Ama Tanju Özcan ve onun gibi siyasetçilerin fıtratında maalesef bu var. İkincisi, kendisi acaba yapıcı bir belediye başkanlığı yapmış mı? Şehrin geleceği için stratejik bir değerlendirme yapabilmek üzere bir masanın etrafında oturacak kadar bir samimiyet karinesi görebildik mi? Kesinlikle hayır. Biz hep ‘Öznemiz Bolu’ dedik. Bolunun gelişmesi ve kalkınması adına samimiyetle yapılacak her şeye varız dedik. Ama maalesef Bolu Belediye Meclisi’nde partimizin amblemine yakışıksız hareketlerde bulunması, ampul patlatması, çay fırlaması, ağza alınmayacak ithamlarda bulunması ve ciddiyetsiz tavırları bizi onun anlayacağı dilden konuşmaya zorladı”

 “BOLU BELEDİYESİ’NDE PARALARIN NASIL HUNHARCA HARCANDIĞINI YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ”

“Bolu Belediye Başkanı, ‘Biz israf etmedik, biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik’ diyor. Aksine biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğini söylüyoruz ve bunu tüm Bolu halkı olarak gördüğümüz için suç duyurusunda bulunduk. Şuan o konu yargıda o yüzden bu konuya çok giremiyorum ancak herkesin takip ettiği Bolu Belediye Meclisi’nde alınan kararlar doğrultusunda satılan demek doğru olmaz peşkeş çekilen yerleri kamuoyu ile birlikte görüyoruz. Yine kudretli devletimizin belediye hizmetlerini yapması üzerine gönderdiği paraların belediye iştirakli şirketlere gönderildiğini görüyor ancak paraların buralarda ne olduğunu nereye gittiğini nasıl hunharca harcandığını halkımız çok fazla bilmiyor. Çok yakın zamanda buralarda neler olduğunu kamuoyuna açıklayacağız. Herkes görecek. Bunlar kimseden saklanabilecek meseleler değil.”

“AK PARTİLİ OLDUĞU İÇİN İNSANLARI İŞTEN ÇIKARDIN”

“Yine Özcan, ‘Biz adaletsiz davranmadık. AK Partili, CHP’li, MHP’li, İyi Partili ayrımı yapmadık’ demiş. Nasıl yapmadın Tanju Özcan? Sen seçimden önce Bolu Belediyesi’nde çalışan bütün personele, kimseyi işten çıkarmayacağına dair noter onaylı taahhütname göndermiştin. Seçilir seçilmez ilk yaptığın icraat, AK Parti döneminde işe alınanları işten çıkarmak oldu. Birim birim sürülüp sonra yaşadıklarını anlatmak için buraya gelerek, ‘O otu yolacaksın. O otu yolmadan sana huzur yok’ diyen insanları gördük. AK Partili olduğu için mobbing uygulanan, işten çıkmak zorunda kalan yada bizzat belediye başkanı tarafından çıkarılan bu kişiler dışarıda yine başka işlerde vatana millete hizmet ediyor. Bolu Belediyesini adil yönetecekleri sözleri sadece lafta kaldı.”

 “NERELER KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ HERKES GÖRECEK”

“Bolu Belediye Başkanı, ‘Hatalarımız olmuştur. Ama bile isteye kimseye peşkeş çekmedik.’ diyor. Yapma ya. Nereler kimlere peşkeş çekilmiş kamuoyu ile paylaşacağız, hep beraber göreceğiz. Son örnek daha yeni yaşandı. Geçen ayki meclis toplantısında biz engel olmazsak Karacasu Yolu üzerinde 20 dönümlük bir arazi birilerine kiralama yoluyla peşkeş çekilecekti. Tarla vasfında olan imar planı olmayan oradaki alanı Bolu Belediyesi, turizm ve ticaret yapma amacıyla kullanacak bir yatırımcıya kiralayacaktı. Bu şekli ile orada turizm ve ticari faaliyet yapılması imkansızdı. Tarla vasfında olan yerin kirası 10 lira ise imar planı olan yerin kirası 100 lira olduğu için Tanju Özcan burayı ucuza birilerine peşkeş çekip imar planını, kiralama işleminden sonra yapacaktı. Bunu bizim arkadaşlar engelledi. Bu son yaşanandı. Bunun gibi daha çok var. Bunları zamanı gelince açıklayacağız.”

“BU UCUZ NUMARALARDAN VAZGEÇMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM”

“Tanju Özcan, ‘Biri çıkıyor AK Parti bayrağını belediyeye çekeceğiz, biri çıkıyor MHP bayrağını üç hilali belediye binasına dikeceğiz diyor’ ifadelerini kullanmış. Bizim hiçbir zaman böyle bir söylemimiz olmadı. Söylediğimiz şey şu; şehr-i emin olarak burada Bolu’ya doğru şekilde hizmet edilmediğini, Tanju Özcan ve ekibinin sınıfta kaldığını Bolulu hemşehrilerimiz ile birlikte görüyoruz. Kaldı ki biz farklı bir bayrak dikmeyiz. Dikeceğimiz tek bayrak ay yıldızlı bayrağımızdır. Üzerine başka bayrak tanımayız. Bizi bunlarla itham ediyorsun ancak senin CHP logosunun olduğu otobüsle şehirde tur atarak propaganda yaptığını her defasında görüyoruz. Söz konusu otobüsün maketini belediyenin girişinde sağda müze gibi sergiliyorsun. Üzerinde CHP logosu ve figürleri var. Bu ucuz numaralardan vazgeçmeni tavsiye ediyorum.”

“KENDİ ARKADAŞLARIN SANA GÜVENMİYOR. HALK SANA HİÇ GÜVENMEZ”

“Öte yandan biz senin gibi, partisinden yoksun bir siyaset yapmıyoruz. Biz durduğumuz yerden eminiz. 21 yıllık iktidarımızda ülkenin değişimine ve dönüşümüne şahitlik ettik.  Yerelde de 15 yıllık belediyecilik anlayışımızla Bolu’nun nasıl kabuk değiştirdiğini bütün Bolu görüyor, biliyor. Altyapısı ve üstyapısı ile hiçbir sorun bırakmadığımız şehrimizde bugün sadece peyzaj rekreasyonlarıyla milletin gözünü boyamaya çalışan, halka şirin gözükmeye uğraşan bir belediye idaresi var. Bu konuda en çok işin ehli olarak elini taşın altına koyacak veya vizyoner kimliği ile şehre katkı sağlayacak olan kendi belediye başkan yardımcıları ve kendi belediye meclis üyeleri dahi Tanju Özcan’ın iş bilmezliğine ve popülist yaklaşımlarına dayanamayarak istifa etmek zorunda kaldılar. Kendi arkadaşların sana güvenmezken halkın sana güveneceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.