İki yüz yıllık tohumu Başkan ekti

İki yüz yıllık tohumu Başkan ekti
5 Eylül 2020

Bolu'nun Karacasu beldesinde Bolu Belediyesi tarafından  10 dönümlük alanda oluşturulan Yerli Tohum Bahçesi’nde 200 yıllık ıspanak ata tohumları, toprakla bulıştu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bir dönem özellikle İsrail’den satın alınan, bir dönem ürün veren, genetiğiyle oynanmış, Türkiye’nin dışa bağımlılığını artıran ve toplumun sağlığını bozan fide ve tohumlarla tanıştık. İnşallah bundan kurtulmak istiyoruz. " dedi. 

Bolu Belediyesi,  yerli tohumların geliştirilmesi ve çoğaltılarak yaygın hale getirilmesi için Karacasu beldesinde “Yerli Tohum Bahçesi” kurdu. Kurulan bahçenin 5 dönümlük alanına organik domates, fasulye ve yerli sebze fideleri dikildi. Bahçenin geri kalan 5 dönümlük alanına ise, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da katılımıyla Kıbrıscık ilçesi Bölücekaya köyünden getirilen 200 yıllık ıspanak ata tohumu ekimi yapıldı.

"Toplumun Sağlığını Bozan Tohumlardan Kurtulmak İstiyoruz"

Yapılan ekimin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Bir dönem özellikle İsrail’den satın alınan, bir dönem ürün veren, genetiğiyle oynanmış, Türkiye’nin dışa bağımlılığını artıran ve toplumun sağlığını bozan fide ve tohumlarla tanıştık. İnşallah bundan kurtulmak istiyoruz. Organik tarım konusunda, iyi tarım uygulamaları konusunda çalışmalarımız var. Bu üretimi desteklemek amacıyla bir kooperatif kurduk. Kooperatif şu an şekilleniyor. Hem burası hem de kurmuş olduğumuz kooperatif aracılığıyla binlerce üreticimize doğrudan katkı sağlamak istiyoruz. Ankara ile İstanbul’un arasında 35 milyon nüfusun 2 saat içerisinde ulaşabildiği noktadan Türkiye’ye tarımsal ürünlerimizi satmak, köylümüzün cebine para girmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün de 200 yıllık geçmişi olan ıspanak ekimi gerçekleştireceğiz. Bunun kaynağı da Kıbrıscık’a bağlı Bölücekaya köyü. Domatesimizi, biberimizi mümkün olduğu kadar organik olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye açıkladı. 

Başkan Özcan Atalık Ispanak Tohumu Ekimi Yaptı  

Konuşmasının ardından projeye destek verenlere teşekkür plaketlerini takdim eden Özcan, daha sonra tarlaya girerek,  200 yıllık atalık ıspanak tohumu ekimini gerçekleştirdi. Özcan etkinlikte son olarak, yerli tohumlardan üretilen organik domates, biber gibi sebzelerden de toplayarak fidanlıktan ayrıldı

1 yorum yapılmış

  • Metin 146 Eylül 2020 - 00:50
    Başkanım tebrikler, hep beraber güzel günler göreceğiz inşallah.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.