HİSAR TEPESİ NİHAYET TURİZME KAZANDIRILIYOR

HİSAR TEPESİ NİHAYET TURİZME KAZANDIRILIYOR
22 Nisan 2020

Bolu Belediyesi tarafından, Hisar Tepesi’nde geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkartılan stadion, arkeolojik dokuya zarar verilemeden turizm alanı olarak şehre kazandırılacak.

Haber: Erol Değirmenci / Sefa Günay

Bolu Belediyesi, kentteki tarihi turizm alanlarını gün yüzüne çıkarmak için harekete geçti. Bolu’nun Gölyüzü ve Akpınar mahallelerini kapsayan, 1’inci ve 2’nci derece sit alanı olarak belirlenen tarihi stadion basamaklarının olduğu noktada çalışmalar için son aşamaya gelindi. Edinilen bilgiye göre, Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü, proje yapmak için yetkilendirilen alanda, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile Hisar Tepesi Çevre Düzenleme Projesi onaylandı. Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü de projeyi uygun gördü. Projenin uygulama aşamasına geçebilmesi için son basamak olan mevzuat kapsamında Kültür Bakanlığı’ndan gerekli yetki bekleniyor. Yetkinin verilmesinin ardından ise projeye hemen başlanacak.

ARKEOLOJİK DOKUYA ZARAR VERİLMEYECEK

Bolu Belediyesi tarafından yapılan projede arkeolojik dokuya zarar verilmeden, yürüyüş yolu ve peyzaj çalışması yapılması planlanıyor. Yapılacak olan projede çalışmalar, müze yetkilileri denetiminde yapılacak.

SEYİR TERASI DA OLACAK

Öte yandan projenin gerçekleşmesi ile beraber bir seyir terası da tarihi alana kazandırılacak. 1978 yılında Arkeolog Bedri Yalman’ın kazıları sonucunda yapılan, Bolu’nun su ihtiyacını karşılayan büyük betonarme su deposunun üzerine Seyir terası yapılacak. Tarihi basamakların olduğu Stadion’a ise sadece peyzaj ve yürüyüş yolu çalışması yapılacak.

5 yorum yapılmış

  • Semih26 Nisan 2020 - 17:54
    Define Çıkarmıkı ordan
  • Mustafa SENGULEC22 Nisan 2020 - 18:56
    Mükemmel bir proje tebrikler TANJU BASKANIM
  • şenda aksungur22 Nisan 2020 - 22:55
    BİZİM EVİ 4 TARAFINI DUVARLA ÇEVİRİP HAPISHANEMI YAPTINIZ NE DEMEK BU KİM ÇİZDİ BUNU BANA NE GAREZİ VAR BUNU ÇIZENIN KENDINE GELSIN BUNU KABUL EDEMEM BENIM EVIMI DUVARLARLA KAPATIP İÇERIYE HAPIS EDEMEZSINIZ BİZİM TOPRAĞIMIZDAKİ TASARRUF HAKKI BİZDEN BAŞKASINA AİT DEĞİL İSTIYORSA BELEDIYE BAŞKA YOL SEÇER MESELA SATIN ALIR O ZAMAN İSTEDİĞİNİ YAPAR. YOKSA GERİSİNİ BEN BİLİRİM
  • Kenan garip23 Nisan 2020 - 00:46
    Şenda aksungur şu anki atıl izbe görüntüsünden 1000 kat daha iyi olacak senin evinin arazinin değeri artacak mükemmel bir proje neyine karşı çıkıyorsun baliciler esrarcılar kol geziyor
  • şenda aksungur21 Mayıs 2020 - 08:42
    olmasın demıyoruz bıraz daha dıkkatlı ve saygılı proje cizilmesi gerekırdı. BU PLAN BIR BAŞKASINA ZARAR VEREREK UYGULANAMAZ YENIDEN REVİZE EDILMESI GEREKIR .OZELLIKLE BENIM BAHCE DUVARLARIMI YUKSELTEMEZLER OTE TARAFTAN DAHA ÖNCE MUTEAHHIT TARAFINDAN 2008 YILINDA KI KAZIDA ZARAR GÖREN DUVARLAR VAR İLKÖNCE ONLARIN TAMIRATI GEREKIYOR.DAHA DIKKATLI BAKIŞ AÇISI LUTFEN

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.