Hastanede, futbol sahaları da yapılacak

Hastanede, futbol sahaları da yapılacak
8 Eylül 2017

Sağlık Bakanlığı Bolu’ya şehir hastanesi yapmayı yıllar öncesinde yatırım programına aldı. Ancak Bolu olarak hastanenin yapılacağı yeri bir türlü tahsis edilemedi. Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay “Orman’ın şu an fidanlık olarak tuttuğu 300 dönümlük bir arazi var. Bu alana yapılması için çabalıyoruz ve yeri tahsis etmeye çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan geçmişte, Bolu’nun spor turizminde gelişmesi için yeni futbol sahaları yapılması konusu Bakanlık ile görüşülerek, 400 bin Lira ödenek talep edilmişti. Geçtiğimiz yıl da Spor Bakanlığı’ndan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hesabına ‘futbol sahaları yapılması için’ 1 milyon Liralık ödeneğin yatırıldığı ortaya çıktı ancak o günden bu yana hiçbir adım atılmadı. Doğanay Abant Tabiat Parkı'nda bulunan 133 bin 623 metrekarelik alanda yapılması planlanan futbol sahaları ilgili açıklamada bulundu. Doğanay 15 Temmuz’ da yaşanan sıkıntılı sürecin birçok alanda gecikmelere sebep olduğunu, saha yapımının da bu süreç yüzünden geciktiğini ifade etti.

Bolu’ya yapılacak olan ancak yer tahsis edilemediği için bir türlü yapılamayan Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Türkiye’de şehir hastaneleri yapılmaya başlandı. Açılan birkaç hastanede var. Şehir hastaneleri öncelikle büyük illerden başlanarak yapımı devam edecek. Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmede O’na ilimizdeki bulunan 6 hastaneyi saydım. Şehrin farklı bir bölgesinde olduğunu söyledim. Bolu’da 6 hastanenin tek bir noktada toplanmasını istediğimizi söyledik. Bir de yer sıkıntımız olduğunu belirttik. Orman’ın şu an fidanlık olarak tuttuğu 300 dönümlük bir arazi var. Bu alana yapılması için çabalıyoruz. Ve yeri tahsis etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Bakanlığa elinizde bir arazi ile gitmemiz gerekiyor” diyen Doğanay, “Burada Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum, yer konusunda çok ciddi uğraşlar veriyor.  Gelinen noktada; en önemli unsurlardan bir tanesi Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun oradaki alanın Bolu Belediyesine satışının iznini vermiş olması. Bu çok önemli. Fakat bu konu da yine bir ücret olayı var. Burayı alırsak şehir hastanesi yer sorunu çözmüş olacağız ve Sağlık Bakanlığı’na vereceğiz” ifadelerini kullandı. FUTBOL SAHALARI... Yeni futbol sahaları yapılması konusu daha önce Bakanlık ile görüşülerek, 400 bin Lira ödenek talep edilmişti. Ancak Bakanlık futbol sahaları için 1 milyon liralık bir ödenek çıkararak, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hesabına yatırmıştı. O günden sonra hiçbir adım atılmayan futbol sahalarının gecikme nedenini Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay açıkladı. Ak parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Abant Tabiat Parkı'nın 133 bin 623 metrekarelik alanda yapılması planlanan ve ödeneği hazır bulunan futbol sahaları ilgili açıklamada bulundu. Doğanay açıklamasında; “Abant’a futbol sahalarının hemen yapılması gerekir. Çünkü Bolu turizm şehridir. Yaz sezonunda buraya çok ciddi anlamda takımlar geliyor, kamp yapıyor. Bu projenin yapılmamış olması, yapılmayacak anlamına gelmez. Projelerin bittiğini biliyorum. Malum biliyorsunuz 15 Temmuz’u yaşadık ve yaşadığımız süreç sıkıntılıydı. Gerek belediyeler gerekse Türkiye’nin genel işleyişi üzerinde birçok gecikme oldu. Bu da onlardan bir tanesidir. Ama Ak parti iktidarı döneminde hangi sözü verdiysek biraz geciksek de olmuştur. İnşallah Abant’taki sahalarda bir an önce başlar ve müjdelerini veririz” ifadelerini kulandı.  

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.