Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

VATAN HAİNİ KİMDİR ?

23 Temmuz 2021

ŞİMDİ siz yukarıda ki başlığa bakıp, “Kim olacak tabi ki PKK ve onun destekçileri” diyeceksiniz. Siz vatan hainini sadece Kandil Dağlarında saklanıp Türkiye’ye kurşun sıkanlarda ararsanız, bu ülke, bu vatan, bu devlet o zaman yıkılır.

Onlar terörist bir örgüt olarak bu vatana ihanet içinde olabilir;

Peki,

Vatandaşı bekletip bilgisayarda oyun oynayan memur, aydan aya sadece bankaya gidip maaşını alan memur, kaytaran işçi, işçisinin hakkını vermeyen, tazminatını ödemeyen işveren, işvereninden çalan işçi, işe alımlarda liyakate dikkat etmeyen devletin yöneticileri PKK’dan daha mı az vatan hainidir sizce.

Ya da,

En küçük işten bile rüşvet almadan iş yapmayan işçi ya da memur vatan haini değil midir? “Devletin malı deniz yemeyen domuz” mantığıyla hareket edip devleti dolandırmaya çalışan kişi hain değil de nedir?

Vergi kaçırmak için türlü türlü atraksiyon içersinde olan hırsız tüccara sadece ‘hırsız’ demek yeterli olur mu? O hırsız tüccara yardım eden kurum çalışanının hiç mi hainlikte payı yok?

Fetöcü diye açığa alınıp sonra da Fetöcü olmadığı anlaşılan Kamu Görevlilerini görevine iade etmeyenlere diyecek bir şeyiniz yok mu? Ya da artık ayyuka çıkan, Fetö Borsasında dönen rüşvet çarkını kuranların yanında, Kandil’de ki terörist sizce de masum durmuyor mu?

Dar gömlek, dar kısa paça pantolon giyen, bir avuç briyantinli sakalıyla devletten aldığı haksız ihaleyle köşe dönüp son model arabalarla kızların hayallerini yıkan zibidiler bana göre teröristten daha haindir? Ha! ya bunlara yandaş diye devletin ballı böreğini ikram edenler, işte onların hainlikten yatacak yerleri yok.

Sahte raporlarla emekli maaşı alanlar, vatana göz dikmiş hainler değiller midir? 35 yaşındaki karısını boşayıp, 85 yaşındaki babasına nikâhlayan, babası ölünce de babasının maaşını karısı üzerinden alan bir şerefsiz, sadece ‘şerefsiz’ midir? Yoksa ‘şerefsiz vatan haini midir?’ Görevleri bunları araştırmak olan ancak kıçını kaldırıp çevresine bakmayan kurum yetkililerine de aynı sıfatı takarsak suç işler miyiz?

Elinde ki su şişesini arabanın camından fırlatan ablaya, arabanın camını açıp başını çıkartıp tüküren adama sadece küfür ediyorsunuz ama onların suçu da teröristten az değil hani.

Mesire alanlarında piknik yapıp, pisliklerini orada bırakan yaratıklar hainin daniskası değil mi? Hayvanların bile yapmadığı pisliği doğaya bırakan bu yaratıklara hiç mi ceza verilmeyecek?

Devlete kurşun sıkan silahlı terör örgütleri haindir, doğrudur. Ama devlet bunlarla mücadele eder ve yıkılmaz. Bu örgütsüz ve silahsız (öyle sanıyorum!) hainler var ya, işte devleti bunlar yıkar.

9 yorum yapılmış

  • Hikmet Ertan23 Temmuz 2021 - 15:49
    Sn Hamza Canbaş böyle mükemmel yazınız için tebrik ediyorum. Bu ülkede yürekli ahlaklı insanlar olduğu sürece umudumuz devam edecek Her türlü entrika ve ihanete rağmen
  • Kazım Ünlüol23 Temmuz 2021 - 17:27
    Kaleminize yüreğinize sağlık. Hain nerede olursa olsun haindir. İster Kandil'de, ister fesat ihalede, ister haksızlığa göz yummada, ister çevreyi pislikleri ile kirletmede, ister arabanın camından çöp atmada, veya yasaları çıkarı için yontmada. Velhasıl yazdığınız her eylem ve yerde. Hiç biri diğerinden hainlikte aşağı değildir. Biri kan döker, diğeri milletin, devletin sırtından geçinir.
  • SADIK YILDIZ23 Temmuz 2021 - 18:11
    AĞZINIZA YÜREĞİNİZE SAĞLIK.. BİR DAHAKİNE NE MUTLU TÜRKÜM NARALARI ATIP TÜRKİYEYİ BÖLMEKTEN BAŞKA AMACI OLMAYAN HDP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞAN, SİY ASİ'LEREDE LAF DOKUNDURUN...
  • Ahmet GÖKDEMİR 23 Temmuz 2021 - 19:05
    Başkanım yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Hainliğin sınırı yok. Terör örgütleri zaten tescilli hain onu da herkes kabul ediyor zaten ama yazınızda belirttiğiniz gibi diğer hainler göz ardı ediliyor çok yazık.
  • Gürsel Esen 23 Temmuz 2021 - 21:22
    Tebrik ederim . Bahsettiğin tüm hepsi vatan haini bencede.
  • Ünal Arslan23 Temmuz 2021 - 22:55
    Üstad kalemine sağlık. Tüm hislerime tercüman olmuşsunuz. Sağlıklı kalınız.
  • Mustafa Değer 24 Temmuz 2021 - 02:48
    Ağzınıza, kaleminize ve yüreğinize sağlık Hamza bey... Hislerimize, düşüncelerimize tercüman olan bu güzel saptamalarınız için çok teşekkür ederiz, sağolun varolun.
  • Mustafa Değer 24 Temmuz 2021 - 19:47
    İşte bu.. Helal olsun, ağzınıza, yüreğinize ve kaleminize sağlık..
  • Sukru Keles25 Temmuz 2021 - 08:52
    Hamza kardesim,tek kelimeyle harika sizi kutluyorum.selam ve

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.