Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

UMUTLARIMIZA REKLAM ARASI

8 Ocak 2021

GEÇTİĞİMİZ yıl, yani 2019’u bitirip, 2020’ye girerken şöyle yazmışım; “2020 yılını da her türlü sıkıntıya gebe bir yıl olarak görüyorum. Yani kendim için ümitli değilim. Bu durumda benim psikolojimin bozulmasına neden oluyor. O yüzden çok para, sakinlik ve huzur ile birlikte sağlık istiyorum.”

Ancak ne kadar haklıymışım, 2020 sadece benim için değil, bütün dünya için kâbus gibi bir yıl oldu. Ümit ederim ki 2021 yılında bu kötü günler geride kalır.

Ama belki de bardağın dolu tarafına bakarsak, bütün dünyanın acı çektiği, korktuğu, bizi evlerimize kapatan, sevdiklerimizi elimizden alan virüs bizi kendimize getirdi,

Biz 2020 yılında öğrendik ki, insan olarak çok aciziz,

Biz 2020 yılında öğrendik ki, ölüm hemen başucumuzda,

Biz 2020 yılında öğrendik ki, bizim için en büyük nimet sağlığımızmış,

Biz 2020 yılında öğrendik ki, sürekli tedbirli olmak gerekiyormuş,

Biz 2020 yılında öğrendik ki, Temizlik imandanmış.

Biz 2020 yılında öğrendik ki, asla doğaya el sürmemeliymişiz.

Biz 2020 yılında öğrendik ki, sokak canlıları bizim en iyi dostumuzmuş.

Biz 2020 yılında öğrendik ki, birbirimizi sevmedikçe bu dünya yaşanmaz olacak.

Güneş doğsun üstünüze

Gece demeden, gündüz demeden çalışan, üreten, evine ekmek götüren, sevenler birbirine kavuşsun diye bu karlı soğuk günlerde yolları açık tutmaya çalışan karayolu işçilerimize, yeraltında madenlerde çalışan işçilerimize, 2021 yılı bolluk bereket getirsin, Güneş bütün sıcaklığı ile onları ısıtsın.

***

Tamirhanelerde çekiç sallayan ustalara, onların çıraklarına bereketli bir yıl olsun. İşçisinin hakkını veren dürüst işadamına bol kazançlı bir yıl olsun. Güneş bütün sıcaklığı ile onları ısıtsın.

***

Her türlü koşullarda çocuklarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenlerimize ve onların sevgili öğrencilerine 2021 yılı ışık olsun, yolları aydınlık olsun. Doğu’nun en ücra köylerinde görev yapan yiğit öğretmenlerimizi ve onların kitapsız deftersiz öğrencilerini güneş bütün sıcaklığı ile ısıtsın.

***

Hastalarımıza sağlık, umut veren, corona ile savaşımızda en ön cephede bulunan doktorum, hemşirem 2021 yılı mutluluk yılınız olsun, Güneş bütün sıcaklığı ile ısıtsın.

***

Sıcak soğuk demeden, sınırlarımızda nöbet tutan, bilinmedik topraklarda ülke bekası adına savaşan canım Mehmetçiğim, huzurumuzu sağlayan can polisim 2021 yılı kazasız belasız bir yıl olsun. Sizleri de güneş bütün sıcaklığı ile ısıtsın.

***

Hakça paylaşan, adil davranan, bu vatan için çalışan herkes 2021 yılında bütün isteklerine kavuşsun. Güneş bütün sıcaklığı ile sizleri ısıtsın.

***

Yalansız, riyasız, çıkarsız seven, sevmesini bilen herkesin her şey gönlüne göre olsun. Sevgileriniz pas tutmasın. Güneş bütün sıcaklığı ile sevenleri ısıtsın.

İyi yıllar!

3 yorum yapılmış

  • Gürsel esen 9 Ocak 2021 - 18:53
    Kalemine sağlık
  • Erzan Canbas9 Ocak 2021 - 20:28
    Tespitlerin ve yorumun mükembel. Kalemine sağlık.
  • Mehmet Çelen9 Ocak 2021 - 23:49
    Tebrik ederim. 2021 'de de ,önlemleri alarak hayatta kalmaya çabalarız.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.