Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

TÜRKER ATEŞ'İN YENİ GÖREVİ

19 Aralık 2022

DEMOKRASİLERDE, Sivil Toplum Örgütlerinin ve sendikaların oldukça sorumluluk gerektiren büyük bir görevleri vardır. Ülkenin siyasetinden ekonomisine, asayişinden eğitimine kadar Sivil Toplum Örgütleri belirleyici rol oynarlar.

Bu anlamda, ülkemizdeki TÜSİAD, ARSİAD, AKUD, TEMA, TÜRK-İŞ, METAL-İŞ, MADEN-İŞ vs vs gibi Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalar bulunuyor ve bunların hemen hepsi de bir şekilde yönetimlerde söz sahibidirler.

Bolu’da ise, en büyük ve güçlü Sivil Toplum Kuruluşu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Bütün işadamları, şirketlerin ortakları bu kuruluşa üyedir. Yani BTSO bir anlamda da Patronlar Kulübü olarak bilinir. Bolu’nun ekonomik ve siyasi yapısına, hatta biraz daha derinlemesine bakıldığında sosyolojik yapısına bile etki ettiği görülür. Keza Boluspor Kulübümüzde güçlü bir sivil toplum kuruluşu sayılır.

Geçenlerde bir-iki internet sitesinde gördüm, Bolu Ticaret Odası Başkanımız (TSO) Sn.Türker Ateş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Yönetim Kuruluna seçilmiş. Okuyucular için sıradan bir haber gibi gelebilir. Ancak durum öyle değil tabi ki; bana göre Bolu için büyük ve çok sorumluluk gerektiren bir görev.

Çünkü TOBB, bana göre Türkiye’de çok güçlü bir kuruluş. Böyle bir kuruluşun Yönetim Kurulunda görev almak Bolu için büyük bir fırsat sayılabilir. Daha anlaşılabilir bir şekilde anlatmak istersem, eğer içinizde mevki, makam, unvan, ballı emeklilik, ballı sağlık bakımı gibi niyetiniz yoksa ve amacınız sadece Bolu’ya hizmet noktasında bir şeyler yapmak ise bu makamda Milletvekilinden daha fazla hizmet etmiş olursunuz. Bu çerçeveden bakıldığında, Sn. Türker Ateş’in, TOBB’da ki görevi öyle sıradan bir Yönetim Kurulu üyeliğinin çok ötesindedir. Bolu halkı olarak, bu gurur verici görevde Sn. Türker Ateş’in, Bolu’ya en iyi şekilde hizmet vereceğine ve Bolu’ya yeni bir uzak ve geniş görüşlülük (vizyon) kazandıracağına dair kuvvetli bir inancım var. BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemlerde, TOBB Yönetimi ile geliştirdiği kuvvetli ilişkiler sayesinde hak ederek ulaştığı bu görevin hepimize hayırlı olmasını dilerim.

Sn. Türker Ateş’in bu görevinden sonra, 2 olan Milletvekilliği sayımız 3’e çıkmış oldu.

2 yorum yapılmış

  • İrfan16 Ocak 2023 - 18:38
    Çok doğru bir tespit
  • Abdullah27 Ocak 2023 - 14:26
    Türker Beyi isim dışında tanımıyorum.. Bu önemli görev Bolu'muz için, HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.. Hayırlı olursa adının hakkını vermiş olur.. 100 yıl sonra bile HOŞ bir SEDA'sı kalır.. Hayırlı olmazsa Bolu'nun ATEŞ'inde, KÜL olur gider.. Kül'den GÜL bitmez.. Hoş bir Seda'sı bile kalmaz..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.