Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

MAZOT BENZİN BEDAVA !

12 Eylül 2022

BURADAN Bolululara müjde veriyorum. Mazotu benzini bedava almak anamızın hak sütü gibi helaldir. Yazıyı okuyunca siz de bana hak vereceksiniz.

Hafta sonunu dolu dolu ve duygusal geçirdim. Batman Gazeteciler Cemiyetinden dostlarımız bizi çok önemli bir konu için ziyarete geldiler.  Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Arif Aslan 1988 yılından beri aynı kurumda (Hürriyet) çalıştığımız, birbirimizi gazetede çıkan imzalarımızdan tanıdığım bir dostum. İlk kez yüz yüze gelsek de sanki 40 yıllık samimi bir dostu görmüş gibi sevindim. Eski günleri, eski haberciliği konuşup geçmişi yâd ettik birlikte. 

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Metin Gürbüz, Batman Çağdaş Gazetesinden İrfan Tapan, Batman DHA Muhabiri Reşat Yiğiz ve Batman AA Muhabiri Ahmet Yıldız’ın Bolu’ya kadar gelip bizi bilgilendirdikleri çok önemli bir konu neticesinde ağzımız açık kaldı tabi ki. Önce Bolu Bağışçılar Vakfını ziyaret ettik. Bağışçılar Vakfı Başkanı Sayın Nahit Abak’ın Batmanlı dostlarımıza gösterdiği ilgi için ve Genel Sekreter Öznur Akkaya’nın Bağışçılar Vakfının çalışması ile ilgili bilgi vermesine onlar adına teşekkür ederim.

Biraz sohbetten sonra Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Aslan, konuya direkt giriş yaptı. “Petrolu Bolulu bir Petrol Jeologunun bulduğunu biliyor musunuz” dedi. Tabi o anda bizim antenler Arif Aslan’a döndü.  Ve konuyu Cevat Eyüp Taşman’a getirdi. Bize kısaca hayatını anlattıktan sonra, Batman Gazeteciler Cemiyeti ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Cevat Eyüp Taşman’ın bir belgeselini yapmak istediklerini belirttiler. Uzun uzun Cevat Eyüp Taşman’ın hayatını bu köşeye taşıyıp vaktinizi almak istemiyorum. Ama merak edip okumak isterseniz, bu linkte çok detaylı bilgi var. Ama şu kadarını söyleyeyim ki, 14 haneli bir köyü bu gün 500 binin üzerinde bir şehir yapan kişinin Cevat Eyüp Taşman olduğunu söyleyebilirim. Ben okuyunca çok etkilendim size de tavsiye ederim. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/972479.

Sonrasında Bolu Valimiz Sayın Erkan Kılıç’a gittik ona da durumu anlattık. Sayın Vali bizi dikkatlice dinledikten sonra çok şaşırdığını ve konuya destek vereceğini bildirdi. Ardından Ticaret Odası Başkanımız Sayın Türker Ateş’e durumu anlattık. Sayın Türker Ateş’de, “Bizim böyle Bolulu büyük bir değerimiz olduğunu bilmiyordum. Sizden duydum, Ticaret Odası olarak bizimde çorbada tuzumuz olsun” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Sonrasında da, Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a konuyu anlattığımızda da Sayın Başkan’da, Bolulu bir değere ahde vefa gösterilmesi nedeniyle Batman Gazeteciler Cemiyetine teşekkür etti ve yapılacak çalışmada yanımızda olacağını belirtti. 

Tabi ki Cevat Eyüp Taşman hikayesi çok uzun. Ancak sonrasında yine Batman’a büyük katkı veren kişi, Turgut Yaşar Gülez var. Hani bizim karaçayırda Gülezler konağı var ya; işte orada doğup büyüyen, Ülkemizde TPO Batman Bölge Müdürü, TPO Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan kişi de Batman’a büyük hizmetleri olmuş. 

Peki bitti mi Boluluların Batman’a hizmet eden kişileri. Bitmedi. Üstüne üstlük şu anda da oraya bir Bolulu vali verdik. Sayın Ekrem Canalp şu anda Batmanlılara hizmet etmek için canını dişine takmış çalışıyor. Bunu ben değil Batmanlı arkadaşlar söyledi. Kendisinden Allah razı olsun.

Eeeee, şimdiiiiii! Biz Bolululara akaryakıt bedava olmasın mı? Kimlik kartımızı gösterip Türkeyi’nin her petrol istasyonundan mazotumuzu benzinimizi bedavaya almayalım mı? 

2 yorum yapılmış

  • Cevdet Kara12 Eylül 2022 - 18:55
    Hamza Canbaş, Benzini, Mazotu Bedava Alarmıyız Bilme, Ama Bir Bolu’lu Hemşerimiz Batman’da Petrol Bulmuş, Dolayısı İle Türkiye Cumhuriyeti’ne Hizmetler Yapmış, Katma Değer Katmış, Batman’lı Dostlarımız’da Hizmetleri Unutmamın Belgesel Yapacaklar Biz Bolu’lular Olarak Gururluyuz, Belgesel İçin Emeği Geçecek Herkese Şimdiden Teşekkürler
  • Gürsel esen 13 Eylül 2022 - 13:01
    Bu yazından dolayı seni kutluyorum sayende öğrenmiş olduk

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.