Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

LİYAKAT ÇOK ÖNEMLİ ŞEYDİR

11 Ocak 2022

OTUZ yılı aşkın bir süredir, bu satırlardan bizi yönetenleri sürekli eleştirdiğim iki konu vardır. Bunlardan bir tanesi “Adil” olmadıkları zaman, ikincisi ise, “İşi ehline vermedikleri” zamandır.

İktidardaki partinin kim olduğuna bakmaksızın eleştirilerim bu minval üzere olmuştur. Ki bunu yaparken de referans aldığım nokta, siyasi partilerin halkın din duygularını ön plana çıkartarak iktidar savaşı vermelerinden kaynaklanmaktadır.

Hangi parti olursa olsun, iktidara gelinceye kadar halkın dini duygularını siyasi emellerine alet eder, sonrasında da sürekli ağızlarından düşürmedikleri “Allah, Peygamber, Tevhid, Vatan, Bayrak” gibi o kelimeleri unutur giderler. Ya da bu kelimelerin ruhunu incitirler.

Kendileri bu kavramlarla iktidara geldikleri için, alt kadrolarını da, kim en çok “Allah, Peygamber, Namaz” diyorsa; kim en çok camide ön safa koşuyorsa, o kişilerden oluşturur. Bu gözler İl Başkanının hangi camiye gittiğini takip eden daire müdürlerini, o müdürün hangi camiye gittiğini takip eden şube müdürünü, mevki ve makam için İl Başkanının kapısında yatan sözde müdürleri çok gördü. İşin tuhaf tarafı kendisine Siyasal İslami referans alan siyasi parti iktidara geldiğinde arka cebinde namaz takkesi taşıyan, ceketini cebinden tespihin imamesini sallandıran daire müdürü, kendisine Sosyal Demokrasiyi referans alan bir parti iktidara geldiğinde de ceketinin cebinde cumhuriyet gazetesini milletin gözüne sokuyordu. Ve biz millet olarak fırıldak gibi dönem bu kişiliksizleri gördükçe gülüyorduk. Yani demem o ki, bu ülke buralar öyle kolay kolay gelmedi(!)

Oysa!

Mademki kendimize Müslüman bir ülkeyiz diyoruz, mademki bizi yönetenler de Müslüman olduklarını söylüyor o zaman onlara küçük bir hatırlatma yapalım. Bakalım Kur’an-ı Kerim’ de bu idareciler için bizleri yaratan Allah (CC) ne diyor: “Şüphesiz Allah, size emanetleri ehline (sahiplerine) teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Alla, size ne güzel öğüt veriyor. Doğrusu Alllah işitendir, görendir.”

Gördüğünüz üzere, Kur’an-ı Kerim, söylenecek her şeyi apaçık söylemiş. Değil Kur’an-ı Kerim’i inkâr etmek, onun içindeki bir harfi bile inkâr etmek kişiyi dinden çıkartır. O zaman şimdi sorumuzu soralım; Siyasi partisi fark etmeksizin söylüyorum, belli bir makamda olanlar, atamalarda liyakate dikkat ediyor mu? Adil mi? Liyakatli ve adil bir atama yapmak için caba harcıyor mu? Bu atamaları yapan en baştaki ile en sondaki daire müdürleri dinden çıkmış olmuyor mu?

Yeni yılda hepinize sağlık ve mutluluk ile birlikte, liyakatli ve adil idarecilerin göreve geleceği bir yıl diliyorum.

2 yorum yapılmış

  • ALİ ÇAKIR12 Ocak 2022 - 22:30
    Söz konusu siyasi hırs olunca, Ayetler hükümsüz kalıyor. Kifayetli yönetim kadroları için Kifayetli toplum gerekli. Kime, niçin oy verdiğini bilen toplum gerekli. Sorgulamayanlar değil. Biat edenler değil.
  • Şemsettin Gürtürk 21 Ocak 2022 - 17:57
    Çok güzel bir yazı. Günümüzde ve önceki senelerde gerçek anlamda yapılan uygulamalar için, ibret alınacak bir makale. Bu yazının bütün devlet kurum yöneticileri ve siyasetçiler tarafından okunmasını tavsiye ederim.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.